Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Park bitişiğindeki merkez kampus alanındaki eski prefabrik binaların yıktırılacağını söyledi. Öğrenci ailelerinin dinlenebileceği yeni mekanları planladıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Durmuş; “35-40 yıl önce Meslek Yüksekokulu için yapılan prefabrik binaları yakın bir sürede yıktırmayı planlıyoruz. Bu alanı daha çok öğrenci ailelerin yararlanabileceği bir mekan haline getireceğiz. Öğrenci odaklı bazı projeleri hayata geçireceğiz. Bizim AVM ve diğer sektörlere yönelik alternatif gibi bir alan oluşturma niyetimiz yok. Sadece öğrenci ve ailelerin yararlanabileceği modern mekanlar düşünüyoruz” dedi. (Reşat Yiğiz)
 


Gercüş’e Adalet Meslek Yüksek Okulu
Batman’ın her ilçesine bir Meslek Yüksek Okulu kazandırmayı hedefleyen Batman Üniversitesi, son yıllarda göç veren Gercüş’e hayat verecek Adalet ve Meslek Yüksek Okulu için kolları sıvadı. Mardin’in Midyat ilçesine komşu olan Gercüş’e Adalet ve Meslek Yüksekokulu’nun açılması için YÖK’e yazışmada bulunduklarını ifade eden Rektör Durmuş, şöyle konuştu; “Gercüş kültürlü bir ilçemiz. Okuma oranının yüksek olduğu bu ilçemizde 2 yıllık Adalet Yüksek Okulunu kazandırmayı hedefliyoruz. Bu konuda Belediye, yer konusunda girişimlere başladı. Adalet Yüksek Okulu’ndan Zabıt Katibi vb. gibi elemanlar yetişecek.” (Bahar Çakar)


 


Üniversite, Sason’un balını tanıtacak
Ekim ayında Belediye ile birlikte Sason ilçesinde gerçekleştirecekleri bal ve ceviz festivali için de Batman Üniversitesi bir dizi girişim başlattı. Bir süre önce bal ürünü konusunda tecrübeli olan firmaların temsilcilerini Sason’a getirdiklerini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş; “Ekim ayında Sason’da büyük bir bal festivali düzenlemeyi kararlaştırdık. Şimdiden Belediye ile bu konuda diyalog içindeyiz. Ayrıca geçmiş kültürleri bağrında bulunduran Sason’da tarihini çok boyutlu  araştıracağız. Önemli tarihçileri Sason’a davet edeceğiz. Hedefimiz; Sason’un marka balını Türkiye’nin dört bir yanına tanıtmaktır” dedi.  (Yunus Yasak)

 

Editör: TE Bilişim