**Trafik yoğunluğunun yaşandığı Batman-Siirt çevre yolu yeni yılda köprülü kavşağın yanısıra alt ve üst geçide kavuşuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün geçen hafta içinde ihalesini yaptığı köprülü kavşağın büyük bölümü 2016’da tamamlanacak.

GÜZERGAH RAHATLAYACAK

Batman’ın Turgut Özal Bulvarı kadar trafik yoğunluğunun yaşandığı bir başka güzergah olan Batman-Siirt çevre yolu da yeni projelerle rahatlayacak. Belde ve Çamlıtepe semt sakinlerini ilgilendiren köprülü kavşak projesinin ihalesi nihayet gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihaleye verdiği köprülü kavşağın önümüzdeki yıl tamamlanacağı belirtildi. Karayolları Şube Müdürü Fehmi Değirmenci, projenin kısa sürede tamamlanacağına dikkat çekerek; “Esenkent ve Derya Park sitelerinin önünden geçecek alt geçidi yaya ve sürücüler de kullanabilecek” dedi.

KÖPRÜDE 3 ŞERİT
Özel hastane yakınındaki köprüde de düzenlemelerin yapılacağına işaret eden Şube Müdürü Değirmenci, şöyle devam etti; “Yeni projeyle çevre yolu trafiği büyük ölçüde rahatlayacak. Köprülü kavşağın yapımını üstlenen firma, kış şartlarının düzelmesini bekliyor. Genel Müdürlüğüzün ihalesini gerçekleştirdiği köprülü kavşağın yapımı bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor. Amacımız, trafik yoğunluğunun yaşandığı çevre yolunu yeni projelerle rahatlatmaktadır.”
ÇEVRE YOLUNA DESTEK
Batman-Siirt çevre yolundaki trafik akışının daha iyi işleyebilmesi için Karayollarının projesine destek verdiklerini ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman yararına olabilecek her türlü projede varız. Şevket Başak kavşağına yakın bölgede taşıtların geçeceği alt geçit projesine her türlü desteği vereceğiz. Çünkü yer yer trafiğin kilitlendiği bölgelerde yeni güzergahlar düzenlemek zorundayız. Yaşar Kemal Orman parkı çevresindeki ulaşımı daha da kolaylaştıracak projelerimizi de hayata geçiriyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim