“YENİ OSB KAÇINILMAZ”

100’ü aşkın yatırımcının yer beklediği yeni Organize Sanayi Bölge alanı için yöneticiler kolları sıvadı. Vali Azmi Çelik, Batman Üniversitesi kampus yakınındaki alanın tahsisi için bazı Bakanlıklarda bir dizi görüşmelerde bulunacağını ifade etti. Çözüm süreciyle birlikte Batı’daki yatırımcıların, pozitif ayrımcılığın tanındığı Batman’ın da aralarında bulunduğu 6. bölgeye yeni yatırımlara yöneldiğini belirten Vali Çelik; “Batman’a şart olan ikinci Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Yeni OSB, Batman için kaçınılmazdır” dedi.
“TARIM ALANLARINI KORUMAK İSTİYORUZ”

Vali Çelik, şöyle devam etti; “Kıradağı eteğindeki Organize Sanayi bitişiğindeki tarım alanlarını korumak istiyoruz. Mevcut OSB bitişiğinde uygun arazi var. Fakat tarım arazisi olduğu için korumak istiyoruz. Mevcut Organize Sanayi Bölgemize büyük bir talep var. Yatırımcılara kolaylık sağlıyoruz. Geçen ay OSB’nin ek bölümünü yatırımcılara tahsis ettik. Batı’daki marka tesislere yeni arsa tahsisini gerçekleştirdik. Yatırım yapmak isteyen herkese imkanlarımız doğrultusunda yardımcı oluyoruz.”
“YATIRIMCININ YANINDAYIZ”
OSB’de 18 farklı sektörde çalışan tesiste yaklaşık 3000 ila 3.500 kişiye istihdam alanının sağlandığını belirten Vali Çelik; “Batman Organize Sanayi Bölgesi son yıllarda cazip hale geldi. Süreçle birlikte Batı’dan ilimize yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü desteği veriyoruz. OSB’nin altyapı çalışmaları tamamlandı. Şimdi de tesislerin tümünü izleyecek mobessa kamera sistemi kuruyoruz. Ayrıca doğalgaz ve elektrik şebekesiyle birlikte OSB’nin önemli sorunlarını çözüme kavuşturduk. Batman OSB’de yeni yatırımlara boş arazi kalmadı. Hedefimiz Batman’a ikinci OSB alanını kazandırmak.”

Editör: TE Bilişim