MERCİMEK ÜRETİCİSİ HASADA HAZIR
Bölgede kaliteli kırmızı mercimeğin üretildiği Batman’da, mercimek hasadı için geri sayım başladı. Çiftçiler, mercimek hasadının önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını belirterek; “Bu yıl ki mercimek verimi, bol yağış nedeniyle geçen seneki verimden daha fazla olacak. Kasım ayında ektiğimiz mercimeği önümüzdeki günlerde tarlada toplayacağız. Bu yıl ki mercimekte verimin yüksek olmasını bekliyoruz. Bu yıl ki hasad dönemi Ramazan ayına denk düştü, serin havalarda çalışıp ürünü toplayacağız” diye konuştular.
“ŞİMDİ Kİ İMKANLAR DAHA FAZLA”
Batman’daki bazı mercimek üreticileri, son yıllarda hasad ekiminde teknolojiden yararlandıklarını belirterek, şöyle konuştular; “Eskiden tarlada tırpanlarla çalışıyorduk, bu da çok zor oluyordu ama şimdi imkanların gelişmesiyle traktörün arkasına bağladığımız mercimek biçme makinesiyle ürünü topluyoruz. Bu da bizim için çok rahat oluyor. Bu senin verimi, geçen yıla göre daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Geçen sene dönüm başına 450 ila 500 kilogram verim elde ederken, bu sene dönüm başına 600 ila 700 kilogram gibi bir beklentimiz var. Bu artış bölgedeki düzenli yağışlardan kaynaklanacak.”
“HASADI RAMAZAN’DA TOPLAYACAĞIZ”
Üreticiler, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Ramazan ayında hasadı toplamak zorundayız. Aksi taktirde bayram sonrasında kalacağından mercimeğin tümü bozulacak. Bu yüzden daha çok serin saatlerde yoğun bir mesai harcayıp mercimeği toplayacağız. Bu yıl ki mercimeğin iyi ve bereketli olacağını umuyoruz. Şu an mercimek hasad zamanı. Önümüzdeki günlerde yoğun bir çalışmayla bıçak ve patos işlerimizi bitireceğiz. Çiftçilerin işi kolay değil. Çiftçiler olarak devletin desteklerine her zaman ihtiyacımız var.” (Haber Merkezi)


 

Editör: TE Bilişim