**14 Bini aşkın işsizin başvurduğu İş-Kur’un Toplum Yararı Programı kapsamındaki geçici alım listesini bugün ve yarın açıklanacak. Alımlarda dengelerin gözetildiğini belirten İş-Kur Müdürü Besim Eviz; “İnsan kaynağının doğru yönlendirilmesine yönelik geçici alımları hafta sonuna kadar tamamlayacağız” dedi.
ERKEKLERDE 35-65
KADINLARDA 25-45
Nüfusuna göre işsizliğin en fazla olduğu üç ilden biri olan Batman’da, İş-Kur’un ‘Toplum Yararı Programı’ kapsamındaki alım, işsizlerin umudu oldu. Erkeklerde 35-65, kadınlarda ise 25-45 yaş kategorilerinde okur-yazar, ilköğretim ve lise mezunu olanlara 8 ay süreyle istihdam alanlarını oluşturduklarını belirten İş-Kur Batman İl Müdürü Besim Eviz; “Programlarımızda katılım şartlarını belirlerken, iş gücü piyasasındaki arz-talep dengelerini de gözetiyoruz. Kentimizdeki insan kaynağının doğru yönlendirilmesi ve yönetilmesini önemseyen kurumumuz alımları adil bir şekilde gerçekleştirecektir” diye konuştu.
LİSTELER AÇIKLANIYOR
Bugün ve yarın 2000 kişinin yer alacağı listelerin açıklanacağına dikkat çeken İş-Kur Müdürü Eviz, şöyle devam etti; “Kuruma kayıtlı işsiz olan, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almayan, öğrenci olmayan, okur-yazar, ilköğretim veya lise mezunu olan, erkeklerde 35-65 yaş kadınlarda ise 25-45 yaş arasındaki kamuda herhangi bir ad altında maaş vb. gelire sahip olmayan katılımcıların yararlanacağı şartlar dikkat edildi. Ayrıca başvuruda bulunanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndaki gelir durumu da gözden geçirildi. Bugün ya da yarın listelerin tümü açıklanacak. 2 bin kişi kurumların ihtiyacına göre görevlendirilecek.”

Editör: TE Bilişim