* Batman’da ‘Öğretmen okullarının 160. yıl dönümü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı. Batman Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen yıldönümü etkinlikleri, Batman Üniversitesi salonunda gerçekleşti. Öğrencilerin hazırlayıp, sahneledikleri ‘Türkçem ses bayrağım’ adlı oyun beğeniyle izlendi.

SALON DOLDU TAŞTI

Batman Üniversitesi konferans salonunda yapılan etkinliklere çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Etkinlikleri organize eden Batman Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Aydın Kılıcıkan, örnek bir çalışmaya imza attı. Kılıcıkan, şöyle konuştu; “Geleceğimizi düşünüyorsak, eğitim-öğretime önem vermeli ve ileriye dönük bir yatırım olarak bakmalıyız. Bu yatırımı yönlendirecek olan da öğretmendir. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin eğitim-öğretimi vazgeçilmezdir. Burada öğretmen yetiştirme önem kazanmaktadır. 160 yıl önce açılan Darülmüallimin, Türk eğitimi tarihinde önemli bir yere sahiptir. Öğretmen yetiştiren okullar çeşitli adlar altında günümüze kadar gelmiştir. Anadolu Öğretmen Liseleri, bu geleneğin ve birikimin devamıdır. Eğitimin gelişmesi açısından Batman Üniversitesi kentimize bir heyecan dalgası yaratmıştır” dedi. Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise, öğretmen liselerinin önemine değindi. Öte yandan Batman Anadolu Öğretmen Lisesi’nin öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro oyunu alkışlandı.

 ÜNİVERSİTEDE ‘ÖZEL’ GECE

 

Vevobahis mso-bidi-language: AR-SA">* Öğretmen okullarının 160. kuruluş yıldönümü nedeniyle İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin işbirliğiyle Batman Petrol Üniversitesi’nde özel bir gece düzenlendi.

 

ÖĞRETMEN OKULLARI UNUTULMADI

 

Bu  yıl 160. yılına giren öğretmen okullarının yıldönümü Batman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İMKB Anadolu Öğretmen lisesi tarafından hazırlanan özel gece Batman Petrol Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlendi. Özel gecede öğretmen okulları slayt gösterisi ile anlatıldı, skeçler oynandı ve müzik dinletisi sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma İMKB Anadolu Öğretmen lisesi Müdürü Aydın Kılıcıkan tarafından yapıldı. Özel gece nedeniyle yaptığı konuşmada öğretmenlerin üstlendiği sorumluluğa dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenler içinde bulundukları sıkıntılara ve zorluklara rağmen bu toplumun en saygıdeğer ve en güvenilir insanları olmuştur. Öğretmen okulları da bu amaçla memlekete yüz binlerce öğretmen yetiştiren çok saygın bir kurumdur. Bu mesleği paylaşmaktan her zaman onur duyduğum bütün meslektaşlarımın da bu bilinçle hareket etmesini istiyorum.”

 

KİŞİSEL GELİŞİM UZMANI DA DAVETLİYDİ

 

Öğretmen okullarının kuruluşu nedeniyle davet edilen Kişisel Gelişim Uzmanı Avukat Hakan Dinçer de iletişim konulu bir konferans verdi. İletişimin önemine değinen Dinçer şunları söyledi: “Biz aslında toplum olarak eleştirilmekten hoşlanmayız ve eleştirmesine de pek beceremeyiz. Bu iki özelliğimizi mutlaka geliştirmeliyiz. Eleştiriler bizim kusurlarımızı bize gösteren fenerler gibidir. Eleştiri yapmak ise karşıdakine hakaret etmek değil, onu veya konuyu bir bütün olarak değerlendirmektir.” Özel gece daha sonra İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla sürdü. Verilen kokteylin ardından özel gece sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim