KOSGEB’TE GİRİŞİMCİ SAYISI ARTIYOR
2012 Yılında Batman’da kurulan KOSGEB, uygulamalı girişimcilik kurs sayısını artırdı. KOSGEB Müdürü Evren Arıkan, bugüne kadar 4000 Girişimciden 3000’nin sertifikaya kavuştuğunu söyledi. 6 milyon 250 bin TL hibe kredinin girişimcilere verildiğini belirten Arıkan; “Gişimciye yönelik hibe oranı her geçen gün artıyor. Bu yıl hedefimiz 1000 girişimciye daha eğitim vermek. 500 Girişimci eğitimden yararlandı. 250 girişimci kendi işini kurdu. Girişimcilere 8 eşit taksitle kredi imkanı tanıyoruz” diye konuştu.
BORSA’DA GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARI
Önceki gün Batman Ticaret Borsasında yapılan ‘Uygulamalı Girişimcilik sertifika’ törenine katılan Vali Azmi Çelik, sertifikalarını verdiği girişimcileri kutladı. Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, Borsanın uygulamalı girişimci eğitimlerinden 300 girişimcinin yararlandığına dikkat çekerek; “60 Kursiyerimizin daha eğitimi sürüyor. Tekstil, konfeksiyon, temizlik ve perdecilik mesleğinde 390 işyerinin uygulamalı eğitimi projemize destek veren KOSGEB’e teşekkür ediyoruz. Batman’ın artık yatırımlarla gündeme gelmesi tek arzumuz. Bugüne kadar Batman bölgedeki olumsuzluklardan etkilenmedi. Umarız yeni süreçte yatırımların konuşulduğu bir şehir oluruz”dedi.





ÇELİK, “GENÇLERE TAVSİYEM CESARET”
Sertifikalarını dağıttığı genç girişimcileri kutlayan Vali Çelik, şöyle konuştu; “Bu tür eğitim faaliyetlerini önemsiyoruz. Bu eğitimler sayesinde girişimciler fikirlerini hayata geçiriyor. KOSGEB’in kursları sayesinde 2000 kişinin istihdama kavuşması iyi bir rakam. Gençlere tavsiyem cesaretli olmaları. Bölgedeki olumsuzluklara rağmen esnaf ve girişimcilerin yeni yatırımlara yönelmesi sevindiricidir. Kısa bir sürede bu süreci atlatacağımıza eminim. Girişimcilik kursları sayesinde işini kuran genç girişimcilere de hayırlı kazançlar diliyorum.”

Editör: TE Bilişim