** Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, TBMM Genel Kurulunda ‘2016 Yılı Merkezi Bütçesi’ üzerine konuştu. Hamidi; “2016 yılı bütçesi, aynı zamanda tüm mazlumların, masumların ve kimsesizlerin hamisi bir devletin bütçesi mahiyetindedir” dedi.

“MİLLETLE YÜRÜYORUZ”
‘2016 Yılı Merkezi Bütçesi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, söz aldı. Partisi adına konuşan Milletvekili Hamidi; “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; AK PARTİ hükûmetleri döneminde yapılan bütçelere baktığımızda mali disiplinin ve ekonomik istikrarın kökleşmesini temin ettiklerini görmekteyiz. Geride bıraktığımız on üç bütçenin sağladığı kazanımlara yenilerini ekleyecek 2016 yılı merkezî yönetim bütçesini görüşüyoruz. AK Parti hükûmetlerinin efsanevi başarı hikâyesini sürekli kılacak olan bu bütçe, 2023 ve sonraki hedeflere doğru azimli, istikrarlı, sabırlı ve kararlı yürüyüşün bir ifadesidir. Bir yılı aşan ileri bir bakış açısıyla hazırlanan 2016 yılı bütçesi, aynı zamanda tüm mazlumların, masumların ve kimsesizlerin hamisi bir devletin bütçesi mahiyetindedir” dedi.

KÖYDES’E 9,54 MİLYAR TL
Hamidi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin refahını daha da yükseltecek olan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın her bir maddesinin bu anlayışla hazırlandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın 10'uncu maddesi kapsamında ödenek ayrılan KÖYDES; 2005 yılında 79 ilde hayata geçirilen ve merkezi bütçeden finanse edilen entegre bir kırsal altyapı projesidir. Bu projeyle 2005-2015 döneminde toplamda yaklaşık olarak 9,54 milyar TL ödenek tahsis edilmiştir. 2016 yılında 392 milyon TL ödenek aktarılması planlanmaktadır. Batman ilimizdeki KÖYDES Projesi'nin on yıllık uygulamalarında 130 milyon TL kaynak tahsis edilmiştir. Yine 10'uncu madde kapsamında ödenek ayrılan diğer bir proje de Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi olan SUKAP'tır. 2010 yılında başlatılan bu projeyle nüfusu 25 bin ve daha az olan belediyelere yüzde 50 oranında hibe sağlanmaktadır. SUKAP programına 2011-2016 döneminde toplam 3,2 milyar TL ödenek ayrılmıştır. Batman ilimizdeki projelere de 9,8 milyon TL hibe sağlanmıştır.”

 

Editör: TE Bilişim