** Japon ortaklığı Tempo ile Batman Bestcom Çağrı Merkezi’nin iş birliğiyle Batman’da bin kişi istihdam edilecek. Çağrı merkezlerinin önemine dikkat çeken Tempo Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akar: “Çağrı merkezleri ülkemizde yılda yüzde 20’lik büyüme gösteriyor. Gençlerin en iyi kariyer noktası çağrı merkezleridir” dedi.


BÜYÜYEN SEKTÖR

Batman merkezli Bestcom Çağrı Merkezi ile Japon ortaklığı İstanbul merkezli Tempo’nun işbirliği bölgede birçok genci istihdam edecek. Önceki gün Batman’da bir araya gelen çağrı merkezi yöneticileri, ortaklığı kamuoyuna duyurdu. Tempo Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akar: “İstanbul’un yanı sıra Şanlıurfa’da da iki lokasyon açtık. Batman’ın da teşvik bölgesinde yer alması bizi buraya yöneltti. Türkiye’de çağrı merkezlerinde 65 bin kişi çalışıyor. Çağrı merkezleri, gençler için iyi bir kariyer noktasıdır. Belli bir eğitim düzeyindeki insanlar burada görev yapıyor ve bazı eğitimlerin ardından hemen iş başı yapıyorlar. İş bekleme sorunu yok. Her yıl yüzde 20 büyüyen bu sektörde gençler, iyi noktalara gelebiliyor. Batman’da nitelikli insan gücüne ulaştığımız takdirde hedeflerimizi büyüteceğiz” dedi.


HEDEF BÜYÜTTÜLER
Çağrı merkezleri alanında Türkiye’nin 5 firması arasında yer alan Medya ile Bestcom çağrı merkezleri, bin kişi istihdamının ardından bu sayıyı 2015’te bölge illeriyle birlikte 3 bin kişiye çıkarmayı planlıyor. Daha önce Batman Ticaret ve Sanayi Borsası’nın üst katında hizmet veren Bestcom, yeni anlaşmayla birlikte Batman Park’ın iki katlı kulesini tahsis etti. Yeni dönemle ilgili bilgiler veren Bestcom Batman Koordinatörü Beşir Taymur: “Batman’ın en modern AVM’sinde hizmet edeceğiz. Batman Park yöneticilerinin bize sağladıkları kolaylıklara teşekkür ediyoruz. Yeni yerimizde 10 Milyon TL civarında bir yatırımla birlikte hizmet sunacağız. Yakında Kürtçe ve Arapça satış işlemlerine de başlayacağız. Mart ayı itibariyle 500 kişinin alımına başlayacağız. Yıl sonuna kadar bin kişiyi kadromuza katacağız. Alımlar İş-Kur aracılığıyla yapılacak. Gençlerin ilgisini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim