GENÇ GAZETECİLER BİLGİLENDİ
“Gazeteciler yetişiyor, Batman gelişiyor” projesine katılan genç gazeteci adaylarının fotoğrafçılık eğitim kursu BGC’nin lokalinde sürüyor. Fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan’ın eğitim verdiği genç kursiyerlere, bu kez Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mehmet Gönenç, kurumuyla ilgili geniş bilgi verdi. Genç gazetecilerin yetişmesinde bu yıl SODES projesini hayata geçiren Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, hem ilçelerde hem de Batman’da, mesleğe yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verdi. Kasım ayından bu yana hafta sonları Cemiyetin lokalinde verilen kursa 25 gazeteci adayı ve fotoğraf meraklıları, eğitmen İrfan Tapan’dan fotoğraf çekimi eğitimi alıyor.
GÖNENÇ, BİK’İ ANLATTI
İki yılı aşkın süredir Basın İlan Kurumu Batman Şube Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Mehmet Gönenç, BGC’nin SODES kapsamındaki projesinde genç gazetecilerin konuğuydu. BGC lokalinde BİK’in Batman’daki işlevi hakkında genç gazeteci adaylarını bilgilendiren Gönenç; “Anlamlı bir projeyi hayata geçiren BGC yönetimini kutluyoruz. Yerel gazeteciliğin güçlü olduğu bir şehirdeyiz. İki yıldır Batman’da hizmete açılan Şubemiz, yerel basına hizmet veriyor. Yerel gazetelerle bir aile ortamımız var” dedi. Genç gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gönenç, geçen hafta 53 yılını kutlayan Basın İlan Kurumu’yla ilgili geniş bilgi verdi.


******

Ayrıcalıklı kurs!
Genç gazetecilerin fotoğraf kursu veren İrfan Tapan, bu kez fotoğraftaki kompozisyonun ayrıntılarını anlattı. Fotoğraftaki kadraja da dikkat çeken Tapan; “8 haftadır süren kursta, genç gazetecilerin merakı bizi sevindiriyor. Örneklerle fotoğraftaki objelere nasıl dikkat edileceğini belirtiyoruz. Ayrıca alandaki çalışmada fotoğraf ve haberin ayrıntılarını da kursiyerlerimize anlatıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim