SASON’U GÖRÜNTÜLEDİLER
Geçen yılın Kasım ayında BGYC’nin start verdiği ‘Gazeteciler yetişiyor, Batman büyüyor’ projesi kapsamındaki eğitim kursuna katılan genç gazeteciler, hafta sonu Batman’ın Sason ilçesindeydi. Belediye Başkanı Muzaffer Arslan’ın konuğu olan genç gazeteciler, doğa harikası Sason’u görüntüledi. Başkan Arslan’ın 5 yıla yakın çalışmalarını da dinleyen genç gazeteciler, bir bölümü beyaza bürünen Mereto ile Helkis dağının manzarasını dondurmak için makinelerine sarıldı. Fotoğraf ustaları İrfan Tapan ve Civan Değer’in eşlik ettiği genç gazeteciler, Cumartesi günü günün büyük bölümünü Sason’da baharı aratmayan havada geçirdi.
“SASON, ARTIK SÜRGÜN İLÇE DEĞİL”
İlçe merkezi 11 bin, köy ve mezralarıyla birlikte 32 bin nüfusun yaşadığı Sason’da bir imajı yırtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Arslan; “Daha önce ‘sürgün ilçe’ diye bilinen ve bazı çevrelerin horladığı Sason, doğası ve marka olan ürünleriyle herkesin gönlünde yatan bir kente büründü. Alt yapı sorunu çözen ilçemizde hedef turizm pastasından daha fazla pay almaktır. Önümüzdeki dönemde bir kez daha ilçe sakinlerinin verecekleri yetkiyle Sason’a iki önemli projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Beş yıllık süreye çok önemli projeleri uygulayacağız” dedi.




SASON’A TELEFERİK-BOTANİK BAHÇE
Sason’un kış mevsiminde Mereto dağında hem kayak yapılabilmesi hem de teleferikle gezilebilmesi için de örnek bir proje hazırlığında olduklarını anımsatan Başkan Arslan, şöyle devam etti; “Nemrut’ta teleferik projesini gerçekleştiren firma yetkilileriyle ilçemizde gerekli fizibilite çalışması yapıldı. Sason meydanından Mereto dağına kadar çekilecek teleferiğin ilk durağı Helkis olacak ardından da Mereto. Bu zor bir proje değil. Yaklaşık 4-5 milyon TL’yi bulacak projenin altyapısı için çalışmalar tamamlandı. Ayrıca Sevek suyunun aktığı alanı da botanik bahçeye dönüştüreceğimiz projenin de hazırlıklarına başladık. 30 Mart 2014 tarihinde ilçe halkının bir kez daha bize vereceği yetkiyle bu iki projeyi de Sason’a kazandıracağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Editör: TE Bilişim