** 80 Yıllık DDY Batman Garı yenileniyor. 1935 Yılında trenlere buhar veren cenderelerin yenilendiğini belirten Gar Müdürlüğü yetkilileri; “İstasyon alanı tamamen aydınlatıldı. Tarihi cendereler yenileniyor. Batman Garı kimliğine kavuşuyor” dediler.

** Üç sene önce yangında zarar gören garın simgesi yangın kulesi de restore edilecek. Peron alt yaya geçidi de tamamen mermerle kaplanacak.

GAR’IN GÖRÜNÜMÜ DEĞİŞTİ
Batman’ın tarihi garının çehresi değişti. 1935 Yılında trenlere buhar veren cenderelerin ilk kez onarım gördüğü gar sahası da aydınlatıldı. Batman, Diyarbakır ve Kurtalan arasında yolculuk yapanlar, artık daha rahat yolculuk yapabacak. Karanlığın çökmesiyle istasyonun ışıl ışıl bir görünüme kavuştuğunu belirten DDY Batman Gar Müdürlüğü yetkilileri: “Kentin en eski yapısı olarak bilinen gar tamamen yenileniyor. Gar alanında yıktırılan iki lojmanın bulunduğu alan satışa çıkarıldı. Uzun süredir ihmal edilen garın dört bir yanı tadilat kapsamında yenileniyor” diye konuştular.



SİMGE RESTORE EDİLECEK
Yaklaşık 3 yıl önce çıkan yangında zarar gören DDY garının simgesi ‘yangın kulesi’ de tadilat çalışmaları kapsamında restore edilecek. Çalışmalarla garın büyük bölümü onarım görecek. Her kış mevsiminde yağmurla dolan peron alt yaya geçidinin de tadilattan geçeceğini belirten yetkililer: “İhale süreci tamamlandı. Yüklenici firma yakın bir tarihte çalışmalara başlayacak. Geçidin tamamı mermerle kaplanacak” dediler.



Editör: TE Bilişim