*Tüm bölgede olduğu gibi Cumartesi Batman’ı da etkisi altına alan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Batman-Diyarbakır çevre yolundaki onlarca ağaç şiddetli fırtınanın etkisiyle yerinden söküldü, bazı elektrik direkleri de devrildi. DEDAŞ arıza ekipleri, kesintileri önlemek için gün boyu mesai yaptı. 

YAŞAMI FELÇ ETTİ
Hafta sonunda bölgeyi etkisi altına alan fırtına, Batman kent merkezinde de yaşamı olumsuz etkiledi. Batman-Diyarbakır çevre yolunda Belediye’nin refüjlere diktiği çam ağaçları, fırtına yüzünden kökünden söküldü. Karayolları ve Belediye ekipleri yerinden sökülen ağaçlara müdahale etti. Kent merkezinde bazı evlerin çatılarındaki çanaklar hasar gördü. İkiztepe köyü yakınlarındaki iletim hattı direği de devrildi. DEDAŞ arıza ekipleri yer yer kesintilerin olduğu bölgelere müdahale etti. Elektrik direklerindeki tellerin kopması yüzünden kent merkezinin bazı mahallelerine elektrik verilemedi.

ÇATILAR UÇTU
Batman’da etkili olan fırtına şehir merkezinde hayatı felç etti. Şiddetli fırtına, Cumartesi günü toz bulutlarıyla birlikte adeta kent üzerine karasaban gibi çüktü. Bazı besi çiftliklerinin çatıları uçtu. Seyyar semt pazarında da esnafların malzemelerini uçurarak seyyar esnafları mağdur ederken, yayaların da yürümesine engel oldu. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim