ÇAM-BADEMLER TOPRAĞA!

Bereket Ormanları kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman kampus alanında 700 dekara çam ve badem fidesi diken üniversiteli öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirmeden alandan ayrılmadı. Vali Ahmet Deniz ile eşi Olcay Deniz ve bazı yöneticilerin de aralarında bulunduğu öğrenciler, ‘Bereket orman’ını yeni fidelerle buluşturdu. Alanda dikilen yeni fide sayısı da 2500’ü buldu.

146 BİN ADET FİDE EKİLDİ

Batman’ın Gercüş ilçesine 15.500, Beşiri’ye 52.500, Sason, Gercüş ve Hasankeyf ilçelerinin köylerine de toplam 6  bin 675 bin adet fidenin toprakla buluştuğunu belirten Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, şunları söylediler: “14. Hava Üs Komutanlığı sahasına 28 bin 500, Kozluk ilçesinde de bin 585 fidan dikimi gerçekleştirildi. Eğitim yuvaları ve diğer resmi kurumlara da 40 bin adet fidan dağıtıldı. Samanyolu köyü yeşil kuşak projesi kapsamında da 2 bin 250 adet olmak üzere toplam 146 bin 310 fidanı, il genelinde toprakla buluşturduk.”

YÖNETİCİLER, FİDAN’A SARILDI!

Vali Ahmet Deniz ile eşinin fidan ektikleri ‘Bereket Orman’ının da fideleri toprakla buluşturan öğrencilere Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, SGK İl Müdürü Alaettin Ökten, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahrettin Kağba ve bazı yöneticiler de eşlik etti. Fideyi toprakla buluşturan Özel İdare Genel Sekreteri Özer, “Üniversitemizin kampus alanının birkaç yıl içinde mükemmel bir yeşil kuşağa dönüşeceğine inanıyorum” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim