ÜÇÜNCÜ YARDIM SEFERİ

2002 Yılından beri bir sivil toplum kuruluşu olarak mülteci hakları, doğal afetler, krizler, çatışmalar, insan hakları ihlallerinden etkilenmiş birey ve toplulukların ihtiyaçlarını, sorunlarını, yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve temel gereksinimlerin karşılamalarına katkı sağlamayı amaçlayan bir insani yardım kuruluşu olan IMPR Humanitarian, Batman ve ilçelerindeki Ezidi sığınmacıların temel ihtiyaçlarına yönelik yardımlarını sürdürüyor. Daha önce yaklaşık 2.500 giyim ve temizlik kitleri, ardından doğrudan sığınmacı ailelere markette kullanmaları için kart dağıtan IMPR Humanitarian, yeni yardımlarla Batman’a üçüncü kez geldi. Batman’ın ilçe, köylerini ve Ezidi kampını da ziyaret eden IMPR Humanitarian battaniye, hasır, güneş enerjili lamba, giyim gibi ihtiyaçların yanı sıra deterjan, sıvı bulaşık deterjanları, anti bakteriyel sabun, bulaşık süngerleri, diş macunu, şampuan, bebek bezleri, havlu peçeteler, bebek ıslak mendilleri, pişik kremi ve havlu gibi malzemelerin yer aldığı hijyen paketlerini Ezidi ailelere teslim etti.

 

“YARDIMLAR SÜRECEK”

Dağıtımları gerçekleştiren heyete Başkanlık eden IMPR Humanitarian Başkan Yardımcısı Ümit Algan, amaçlarının Batman’a sığınmış olan Suriyeli ve Ezidi halkının temel ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade etti. Algan: “Şırnak’taki Ezidi kampında faaliyetlerini sürdüren IMPR-Humanitarian olarak bölgede çeşitli illerde sığınmacılara yardım eli uzatıyoruz. Batman’ın ilçe ve köylerinde bulunan Ezidi sığınmacılara ulaşıyoruz. Batman’a üçüncü kez geldik. Batman’a Ezidi yurttaşlara ilk olarak bizler ulaşmıştık. Batman Belediyesi’nin yardımlarıyla BM’ye bağlı kuruluşlarla ayrıca hazırlamış olduğumuz projeler kapsamında yardımlarımızı sürdürüyoruz. Mayıs ayı itibariyle çok daha büyük yardımlar ulaştıracağız” diye konuştu.

 

“BATMAN HALKI FEDAKARLIK GÖSTERDİ”

IMPR Başkanı Doç. Dr. Veysel Ayhan ise büyük bir insani krizin içinden geçildiğini, herkesin kendi çapında krizin atlatılması için görev ve sorumlulukları olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman’daki insani durum bizleri fazlasıyla bir şeyler yapmaya itmektedir. Eldeki tüm imkan ve becerilerimizi insanlarımızın düşürüldüğü mültecilik durumunun getirdiği dramları aşmak için kullanmaktayız. Uluslararası kuruluşlara 2 yıldan fazla bir süredir Batman’daki insani durumla ilgili çağrılar yapmamıza rağmen istenilen oranda bir desteğin gelmediğini görmekteyiz. Batman halkı büyük bir fedakarlıkla ilimize sığınmak zorunda kalan insanlarımıza, akrabalarımıza sahip çıktı ve çıkmaya da devam ettiğini görmekteyiz. Bizler de bu bölgenin çocukları olarak insani alanda üzerimize düşeni en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız.”

 

Editör: TE Bilişim