**Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 1626 kursta toplam 24 bin 472 öğrenci kurslardan yararlanıyor. 12 bin 852’si kadın, 11 bin 620’si erkek öğrencinin katıldığı HEM kursları, işsizlerin adeta istihdam alanı gibi.

HALK EĞİTİM ATAKTA

24 bin 472 öğrencinin yer aldığı Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü açtığı kurslarla adeta rekor kırdı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde 1626 kursta toplam 24 bin 472 öğrenci kurslardan yararlanıyor. 12 bin 852 kadın ve 11 bin 620 erkek öğrencinin katıldığı kurslar, öğrencileri kötü alışkanlıklardan da uzaklaştırıyor. Sertifika alan kadın öğrenci sayısı 5.108 iken erkeklerde ise 4.825. Mesleki, kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı kurslardan memnun olan gençler, “Başta Valimiz Azmi Çelik ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar ile hocalarımıza teşekkür ediyoruz.  Halk Eğitim kursları sayesinde hem kötü alışkanlıklardan uzak kalıyoruz hem de iş imkanı buluyoruz” dediler.



“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Batman’da mesleki, kültürel ve sportif faaliyetlerin daha da artması için mücadele ettiklerini belirten Halk Eğitim Merkez Müdürü Osman Atmalar; “Gençlerimize sahip çıkmayı bir görev biliyoruz. Halk Eğitim Merkezi binamızın yanı sıra Batman’da bir çok eğitim yuvasında kurslarımız var. Gençlik merkezlerinden, ÇATOM’lara kadar birçok mekanda kurslarımız devam ediyor. Kursları sık sık denetliyoruz. Orada gençlerimizin mutluluğu bizleri de sevindiriyor. Gençleri farklı kurslarda görmek istiyoruz. Halk Eğitim kurslarıyla tanışan öğrencilerin devamlılığı bizleri de memnun ediyor. Gençlere kapılarımız açık. Hocalarımıza kurs açmak görevimiz. İşini iyi yapanlara bizlerde tam destek veriyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim