Ölüm ve anma ile ilgili yazılar yazmak çok zor. Çünkü geçmiş bütün canlılığıyla yenileniyor kafanızda. O yüzden beyninizde kendi halinde duran, “hatırladıkça kanayan yara” sızlıyor gene.

    Enver Ağabey’in, aramızdan ayrılışı 30 yıl olmuş! Nur içinde yatsın. Zamanın rüzgar gibi değil, bir fırtına gibi geçtiğini, 30 rakamını yazdığımda anladım.

     Enver Ağabey, Yeni Zaman Matbaası ile basım yayın hayatına başladı. İyi bir temel kurdu, Bu temelin sağlam bir temel olduğunu bugün Batman Çağdaş Gazetesi ve Çağdaş TV’nin başarıyla yayın hayatında olması ile görüyoruz. Matbaayı, ardından gazeteyi ve TV’yi bugünlere taşıyan kardeşler arasındaki kollektif çalışmasının ürünü olduğu yadsınamaz. Bu konuda bizlere yayınlarıyla ulaşıp mutlu kılan; başta Arif Arslan Ağabey ve Arslan kardeşelere müteşekkiriz.

      Batman Çağdaş Gazetesi ve Çağdaş TV nin her başarısı bizim için büyük bir sevinçtir. İsimleri ve kurumsal yapısı değişmiş olsa da, bizler, bu yapının Yeni Zaman Matbaası temeli üzerinde yükseldiğini biliyoruz ve bizler için, o temel, rahmetli Enver Ağabey’in Tekel Caddesi/ Gülistan Caddesi’nde kurduğu Yeni zaman Matbaası’dır.

      Komşuyduk, Batman’ın komşuluk değerlerini anlatmama gerek yok, bu herkesin gördüğü ve içinde sevgiyle taşıdığı bir duygudur. Enver Ağabey ile Servet Ağabey’im, Kartal Maltepe’de askerde birliktelerdi. Ziyarete gittiğimizde ikisi birlikte gelirlerdi hep, onu gördüğümde komşu değil de çok yakın bir akrabayı görmüş gibi hissederdim.

     Dükkanlarımız karşı karşıya olduğu için Enver Ağabey’in oradaki hummalı ve disiplinli çalışmasını takdirle seyrediyordum. Onu hiçbir zaman elinde bir sigara ya da oturmuş çay içerken hatırlamıyorum. Hep bir gazete veya evrakın üzerine eğilmiş olarak hatırlıyorum. Bence o işyerinin çok zorlu çalışma evrelerinden geçip, bugün Batman’da çok önemli bir yere gelmesi ve kurumsal bir yapı kazanması, o günün ciddi ve kararlı çalışmaların sonucu olduğunu düşünüyorum. Tabii bu konuda Arif Ağabey’in katkısını takdir etmemek mümkün değil. Bu vesilyle ona da teşekkür borçluyuz.

      Enver Ağabey’i anarken, temellerini, sevgiyle, kararlılıkla ve kardeşlerine kanat gererek yarattığı o işyerinin bugünü görmemiş olması çok üzücü. Çok gençti ve ölüm hiçbir gence yakışmadğı gibi ona da hiç yakışmamıştı. Nur içinde yatsın. Geride kalanlara, geride kalıp da onun ideallerini yaşatmaya çalışan kardeşlere, yeğenlere uzun ve sağlıklı yıllara diliyorum.

    

Editör: TE Bilişim