ÜÇ GÜN SÜRECEK
Batman Üniversitesi Merkez kampüsü konferans Salonunda başlayan ve 2 Temmuz’da sona erecek zirvenin açılış programına Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi-Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın yanı sıra enerji alanında uzman kişiler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarından önce, üniversite tarafından zirveye davet edilen ancak yoğun programı nedeniyle katılamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in enerji alanında dünyada değişen politikalar ve Türkiye’nin yaptığı çalışmaları içeren mesajı okundu.

“GERÇEKÇİ PROJELER”
Enerji zirvesinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin öğrenci ve personel sayıları hakkında bilgiler verdi. Rektör Demir, üniversitemizin büyük bir motivasyonla bölgenin enerji üssü olma hedefine ulaşmaya gayret edeceğini kaydetti. Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projelerin gerçekçi yaklaşımlar ve sonuçlarla değerlendirildiğini belirten Rektör Demir, hedeflenen sonuçlara bir anda ulaşılamayacağının bilinciyle her çalışmanın titizlikle yürütüldüğünün altını çizdi.

BABANLI: “ÖNEMLİ TECRÜBEYE SAHİBİZ”
Prof. Dr. İdris Demir’in ardından konuşma yapan Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı ise köklü bir üniversiteye sahip olduklarını ve üniversitelerinin enerji alanında ciddi tecrübelerinin olduğunu söyledi.  Batman Üniversitesi ile imzaladıkları protokol çerçevesinde önemli ortak çalışmalar yürütüleceğine inandığını belirten Rektör Babanlı, iş birliklerinin hayata geçirilmesindeki girişimleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti Zirveye katılan Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi-Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ise enerji kaynaklarına hâkim olmanın ülkeler nezdindeki öneminden bahsetti.

Editör: TE Bilişim