*Ekmek imalat makinaları üreten Yavuz Kardeşler Makina İmalat Sanayii, yurtdışına yöneldi. YK İmalat Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yavuz, “Tamamen yerli üretimimiz olan makinaları yurt dışına da gönderiyoruz. Piyasadaki belirsizliğe rağmen imalatımıza ara vermedik” dedi.

MAKİNA ÜRETEN TEK TESİS

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 7 bin metrekarelik kapalı alanda ekmek makina ve ekipman imalatı yapan YK Makina İmalat Sanayii, yerli üretimin yanı sıra yurt dışına da açıldı. Piyasadaki belirsizlik nedeniyle daha önce personel sayısı 60 olan imalat tesisinde 30 kalifiyeli elemanla çalıştıklarını söyleyen YK Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yavuz: “Cnc torna, işleme merkezi, Cnc pazarlama kesim makinasında bölgede olmayan makinalarla ekmek makina ve ekipmanlarının imalatını yapıyoruz. Ürettiğimiz makinaları son aylarda yurt dışına da gönderiyoruz” diye konuştu.



MAKİNA AKSAMI VE YEDEK PARÇA İMALATI

OSB’nin önemli tesisleri arasında yer alan YK Makina İmalat Sanayii’nde iç piyasaya da makina aksamı ve yedek parça sürdüklerine işaret eden Yavuz, şöyle konuştu : “Çimento ve alçı fabrikası, Türkiye Petrolleri, Tüpraş Rafinerisi ile petrol sektörlerinin makina aksamı ve yedek parçaların taleplerini de karşılıyoruz. Piyasadaki belirsizlik tüm sektörlerde olduğu gibi işlerimizde de durgunluğa yol açtı. Ancak imalatımızda herhangi bir aksama söz konusu olmadı. Bölgede kendi alanında üretim yapan ender tesislerden biriyiz.”

Editör: TE Bilişim