*Yılbaşından itibaren minibüs ve otobüs ehliyetine doğrudan başvuru yapılamayacak. Bu araçlar için deneyim aranacak. Şoförler önce ‘B sınıfı’ otomobil ehliyeti alacak, ‘E sınıfı’ için tekrar sınava girecek.

*Stajer sürücüler kendi araçlarını kullanabilecek. Motosikletler için de önce en küçükten başlanacak. En üst ehliyete “A2 sınıfı’ yaşı uygun olanlar müracaat edecek.

SÜRÜCÜ OKULLARI HAZIR

Batman’daki 22 sürücü okulu, yeni genelgeyle stajer belgesi başvurusunu kabul ettiklerini söylediler. 1993 yılından beri Batman’a hizmet veren Özel Sultan Sürücü Kursu Müdürü Cemalletin Barlık, 12 Aralık tarihindeki ehliyet sınavı hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Ehliyet başvurusunda bulunanların ilk etapta stajerlik belgesini alacağını belirten Barlık; “Ocak’ın 2 haftasında yapacağımız direksiyon sınavı için de hazırlıklarımız sürüyor. Aslında ehliyet alımında değişen bir uygulama söz konusu değil. B, E, D ve A2 Ehliyetleri direk alınmayacak. 2 Yıl içinde sürücü hata yapmadığı an ehliyet almaya hak kazanacak” dedi. (Zozan Algan)

Editör: TE Bilişim