** Down Sendromlu Melekler Derneği, genelde engellilere özelde ise down sendromlulara toplum bakış açısını ve algısını değiştirmeye yönelik ulusal bazda yeni bir proje başlatıyor.

FARKLI PROJE
Kurulduğu günden bugüne kadar Batman’da down sendromlu çocuklarla pek çok etkinlik düzenleyen DOSEM (Down Sendromlu Melekler Derneği) genelde engellilere, özelde down sendromlulara toplum bakış açısını ve algısını değiştirmeye yönelik ulusal bazda yeni bir proje başlatıyor. DOSEM Başkanı Mehmet Emin Baş, projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Down Sendrom (DS)’lu bireyler, toplumun DS hakkındaki bilgi yetersizliğinden kaynaklı, başta eğitim ve sosyal alanda olmak üzere hayatın birçok alanında sorunlar yaşıyor. ‘Down Dostu’ projesi; DS’nin görünürlüğünü hızlı bir şekilde arttırarak merak uyandırmak, daha sonra bilgilendirmek ve bu konudaki algıları bir nebze olsun olumlu yönde değiştirmeye çalışacak. DS’li bireylerin yaşadıkları bu problemlerin önüne geçilmesini ve DS’li bireylerin +1 farkla daha çok hayatın içinde yer almalarını sağlamak amacı ile hazırlanmıştır. Proje kapsamında down sendromlu çocukların sağlık problemleri ve tedavi konusunda kurumsal güçlüklerin önüne geçebilmeyi hedefliyoruz.”

PROJE İÇERİĞİ
Dernek Başkanı Baş, projenin detaylarını şöyle açıkladı: “- Downs dostu çıkartmasını çalışma alanının görünür herhangi bir yerine asarak merak uyandırmak ve bu merak sonrası yine bizim hazırladığımız DS nu anlatan broşürler ile bilgilendirmeye katkıda bulunmak. - Senede sadece 1 gün olsun yakınında olan ve belki bugüne kadar farkına bile varmadığı down sendromlu bir çocuk ile vakit geçirerek onu tanımaya çalışmak. - Bütçesinden ayırabileceği kendisini zorlamayacak bıktırmayacak cüzi bir miktarı düzenli olarak her ay Downs Sendromlu Melekler Derneği’ne bağışlayarak down kampüs çalışmalarına destek olmak. - Kendisi gibi en az bir downs dostu bulmak.” 

Editör: TE Bilişim