Tarım ve Orman Bakanlığı, Avcı Derneği’nin projesi kapsamında Batman’a gönderdiği toplam 1820 adet sülün, fahri av müfettişleri ve köy muhtarları tarafından doğaya bırakıldı.

KENE VE SÜNE’Yİ YOK EDİYOR

Batman Avcı Derneği’nin projesine kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gönderdiği bin 820 adet Sülün, doğaya bırakıldı. Doğa Koruma Milli Parklar, Fahri Av Müfettişleri, Avcı Dernekleri ve köy Muhtarları, ilçe ve köylerin bazı bölgelerine sülünlerin bırakmasına en çok köylüler sevindi. Fahri Av Müfettişi Zeynel Abidin Gider, doğaya bıraktıkları Sülünlerin avlanmaması için Avcıları uyardıklarını belirterek; “Daha çok çiftçi için büyük nimet sayılan sülünler kene, süne, haşere ve böcekleri yok eder. Dişi sülünler yılda iki kez kuluçkaya oturur, yılda ortalama 40 ve 60 yavru doğurur. Sülünlerin korunması için köy muhtarları ile avcılardan destek istedik” dedi.

“BAKANLIK’TAN CEYLAN TALEP ETTİK”

Batman’da yıllardır Fahri Av Müfettişliğini yapan Zeynel Abidin Gider, şunları kaydetti: “Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan talep ettiğimiz sülünleri doğaya bıraktık. Şimdi de ikinci projemiz Ceylanları Batman’ın doğasında bulundurmak. Bakanlık, bu projemizi de onayladı. Şanlıurfa’daki çiftliklerden getirilecek ceylanların yaşayacağı alanları belirledik. Sulak bölgeleri içeren haritayı belirledik. Bakanlıktan ilk etapta 100 adet ceylan istedik. Önümüzdeki günlerde Batman’a gelecek Ceylanları da doğaya bırakıp, doğamızın eski günlerine dönüşmesini sağlamak için de üzerimize düşeni yapacağız.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim