**Kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu Dicle nehri kenarında koyun sürüsü, tek sıra halinde samanın bulunduğu yemliğin yolunu tuttu.
SÜRÜLER KUYRUKTA
Son 50 yılın en fazla kar yağışının düştüğü Batman ve yöresinde olumsuz kış şartlarında büyük ve küçükbaş hayvan besicileri, zor durumda kaldı. Besi ahırlarına saman bulmakta zorlanan Dicle nehri kenarındaki besiciler, çevredeki dağlarda yer yer kar kalınlığının yarım metreyi bulduğunu belirterek; “Bu olumsuz şartlarda büyükbaş hayvanlarımız ile sürülerimize yem ve saman bulmakta güçlük çekiyoruz. Saman tonu bin lirayı buldu” dediler.
BESİCİLER SIKINTILI
Soğuk havada büyükbaş hayvanları ile koyun sürülerini daha çok besi çiftliklerinde tuttuklarını söyleyen Dicle nehri kenarındaki besiciler; “Donduran soğuklara karşı sürülerimizi su ve yem saati dışında dışarı çıkarmıyoruz, ahırlarda tutuyoruz. İki ay öncesinde tonu 750 lira olan samanın tonu kar yağışıyla birlikte bin lirayı geçti. Yem ve saman bulmakta zorlanıyoruz. Bu yıl beklemediğimiz soğuk havayla buluştuk. Koyunların donmaması için ahırlarda soba bile kurduk” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim