**2016’nın sonunda Dicle nehrinin üzerinde bitmesi tamamlanan 1100 metre uzunluğundaki köprünün 27 metre genişliğinde olacağını söyleyen Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç; “Çift şeritli ve yaya geçişi olan köprü 14 ayaklı inşa edildi” dedi.
“BOĞAZ KÖPRÜSÜNDEN DAHA BÜYÜK”
Yeni Hasankeyf’e hayat verecek ‘Hasankeyf-2“ adı verilen ve 1100 metre uzunluğunda olan 27 metre genişliğindeki köprünün 2016 yılın sonunda trafiğe açılacağı belirtildi. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Güç, çift şeritli ve yaya geçişi olan köprünün 14 ayaklı olarak inşaa edildiğini söyledi. Yapımcı firmanın büyük köprüyü önümüzdeki yılın sonuna kadar bitireceğini ifade eden Güç, şöyle konuştu; “Dicle nehri üzerinde örnek projelerden biri Hasankeyf-2 köprüsü’dür. İkinci boğaz köprüsü de Dicle nehri üzerinde yapılıyor. 150 Metre uzunluğunda 2 kilometre genişliğinde bir göl 5 il’in ortasından geçecek” diye konuştu.



“İLK KÖPRÜ BİTTİ”
Dicle nehri üzerinde 450 metre uzunluğundaki ilk köprünün tamamlandığını anımsatan Güç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapımcı firma ilk köprüyü süresinde tamamladı. Şimdi de Boğaz köprüsünden daha büyük köprünün tamamlanmasına yönelik çalışmalar aksaksız bir şekilde sürüyor. Hasankeyf’te ulaşımda büyük yatırımlar gerçekleşiyor. İki önemli köprünün önümüzdeki yıl birlikte trafiğe açılması yönünde de çalışmalar devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim