**Sason-Mereto dağındaki kar’ın erimesiyle Sason çayı taştı. Batman barajı havzasında doluluk oranı kar sularıyla birlikte yükseldi.

DERELER TAŞTI
Bu yıl kar yağışının etkili olduğu Batman’ın Sason ilçesindeki Mereto dağındaki kar’ların erimesi dere ve ovaları bol suyla buluşturdu. Kar’ların Haziran ve Temmuz ayına kadar eriyeceğini belirten Çalışlar eski köy muhtarı Nesip Çakar; “Bu yıl Mereto’ya hem kış döneminde hem de bahar ayında beklenilenin üzerinde kar yağışı gerçekleşti. Halen Mereto eteğinde yer yer diz boyu kar var. Havaların ısınmasıyla kar eriyince köyün etrafındaki dereler taştı” dedi.
SU MENFEZLERİ AŞTI
Eski muhtar Çakar, kar’ın erimesiyle doğal şelalelerden gelen suların menfezleri aştığına dikkat çekti. Çakar, şöyle konuştu; “Bu yıl ovada bereket yaşanıyor. Mereto dağı son yılların en yağışlı dönemi geçirdi. Daha geçen hafta kar yağışının yağdığı Mereto’nun zirvelerine tırmanmak imkansız. Havalar ısındıkça karlar eriyecek. Menfezler artık yeterli gelmiyor. Zaman zaman su taşkınlıklarının yaşandığı köy yolunun bu yıl asfaltlanmasını istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim