KİTAPTA FAYDALI KİTAPLAR

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Batmanlı Asım Ekren’in, 7 bölümden oluşan “Basılı, Görsel, İşitsel ve Sosyal Medyada Düzeltme ve Cevap” adlı kitabında yararlı bilgiler yer alıyor. Düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile basın özgürlüğünün demokrasinin işleyişi için yaşamsal önemde olduğu vurgulanan kitapta, basın özgürlüğü ile habere konu edilen ilgililerin yasalarla güvence altına alınan haklar arasındaki ince çizgi de anlatılıyor.

BİLGİYE KISA SÜREDE ULAŞTIRIYOR

Hukuk uygulayıcılarının ayrıntıya boğulmadan bilgiye en kısa sürede ulaşabilmesini hedefleyen kitap iki açıdan hazırlandı. Haber veya yayınlara konu edilen kişi-kurumlar yönünden yasal başvuru yolları ve haber veya yayını gerçekleştiren gazete, televizyon, internet sosyal medya bilgileri yönünden düşünce ve basın özgürlüğü olarak savunma argümanları gösterildi. Ayrıca yayın türüne göre ayrıntılı açıklamalar ve belge örnekleri de yer aldı.

EKREN’İN DİĞER ESERLERİ

- Futbol Taraftarına Cevaplar. Filiz Kitabevi. (Bu format ve içerikte Turkiye'de bir ilk kitaptır. Futbolda merak edilen hukuki konularda herkesin anlayabileceği sorulu-cevaplıdır.)

-Adliye koridorları düşün c gül. Filiz Kitabevi. (Adliye koridorlarında komik, trajikomik yaşanmış anılardan oluşuyor)

- Taraftara Uygulanan Spor Suçları Seyirden Yasaklanma. Filiz Kitabevi.

- Haberlere Karşı Yasal Haklar. Aristo Yayınevi.

- Doktor ve Sağlıkçılara Șiddetin Hukuki Boyutu ve Sonuçları. Filiz Kitabevi. (Ülkemizde kronik bir sorun olarak sağlıkta şiddetin hukuki boyutu ve bu alandaki yasal yenilikler ile yapılan hatalar sıralanmış)

- Türkiye'de İnternet-Sosyal Medya Hukuku. Filiz Kitabevi.

- Türkiye'de İnternet Haberciliği veya Gazeteciliği, İnternet Haberlerine Karşı Unutulma Hakkı. E-kitap. Aristo Yayınevi.

- Son Değişikliklerle İnternet, Sosyal Medyadaki Yasal Durum Ne Oldu? E-kitap. Aristo Yayınevi.

Editör: TE Bilişim