Vali Ahmet Deniz’in talimatıyla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Karayolları, çevre yollarını gözetleyen tim kurdu. Anız yangınlarının önlenmesi için de çalışma başlatan Çevre-Şehircilik Müdürlüğü, anız yakan 5 çiftçi hakkında idari işlem başlattı.

YOL KENARLARINDA ATIK OLMAYACAK
Geçen hafta İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları ile Çevre-Şehircilik Müdürlüğü’nü, çevre yolların kenarlarına atık bırakılmaması konusunda uyaran Vali Ahmet Deniz’in talimatı üzerine yolların etrafı her gün izleniyor. Hafriyat iş makinelerinin çöp atıklarını yolların kenarına bırakmaması için Çevre-Şehircilik Müdürlüğü’nce de özel bir tim oluşturuldu. Mesai saatleri dışında da iki kurumun ortaklaşa kurduğu yollarda izleme timi, atık bırakanlar hakkında ağır para cezası uygulayacak.

ANIZ’A İZİN YOK
Buğday hasadının ardından Batman kent merkezine yakın bazı alanlardaki anızı ateşe veren 5 çiftçi hakkında da idari cezasının uygulandığını belirten Çevre-Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan: “Anız yangınları daha çok mısır hasadının ardından yapılıyor. Yine de biz denetimlerimizi erkene aldırdık. Buğday tarlalarındaki anızı da ateşe veren 5 çiftçi hakkında cezai yaptırımlara gidildi. Kurban bayramından sonra hasadı yapılacak mısır tarlalarında da sıkı denetimlerimiz olacak. Hedefimiz, anız yangınlarını sıfıra indirmektir” diye konuştu. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim