*Batman’ın Beşiri ilçesinde yıllar önce dedesinin yaşadığı tek katlı kerpiç evi almak isteyen yönetmen ve senarist Sermiyan Midyat; “Çocukluğumun geçtiği o evi unutamıyorum. Yakınlarımızın 20 yıl önce sattığı evi almak istiyorum” dedi.

“O EVDE ANILAR CANLANSIN İSTİYORUM”
Aslen Midyatlı olan 47 yaşındaki oyuncu, yönetmen ve senarist Sermiyan Midyat, dedesi Yusuf Yıldırım’ın Batman’ın Beşiri ilçesi Kobin Mahallesi’ndeki tek katlı kerpiç evini satın almaya kararlı. 1926 Yılında Siirt’e bağlı ‘Kobin’ köyü iken Elmedina’nın Batman Çayı suları altında kalmasının ardından ‘Beşiri’ İlçe statüsünün verildiği eski Kobin’de ilk dava vekili Sermiyan Midyat’ın dedesi Yusuf Yıldırım’dı. Uzun yıllar Beşiri’de katiplik yapan Midyat, 1982 yılında yaşama veda etmişti. Bölgeye her gelişinde Beşiri’deki dedesinin mezarını ziyaret eden Sermiyan Midyat, çocukluğunun geçtiği bahçeli ve tek katlı kerpiç evde de anılarını tazeliyor. Uzun bir süre önce yakınlarının sattığı evi almak isteyen yönetmen Midyat, “Yaşayan tüm akrabalarımızı bu evde toplayıp anılarımız canlansın istiyorum” diye konuştu.

MİDYAT, BATMAN VE BEŞİRİ’DEN KOPAMIYOR
Bölgenin yetiştirdiği ünlü oyuncu, yönetmen ve senarist Sermiyan Midyat, belli aralıklarla geldiği bölgede, doğduğu ilçe Midyat’ın yanı sıra çocukluğu ve gençliğinin geçtiği Beşiri ilçesi ile Batman’ı da unutamıyor. Çevirdiği filmlerden ‘Hükümet Kadın’, ‘Hükümet Kadın-2’, ‘Ay Lav Yu’, ‘Ay Lav Yu Tuu’ yu Mardin ile Batman il sınırlarında çeviren ünlü oyuncu Midyat’ın projelerinden biri de Beşiri ilçesinde, kullanılmayan dedesine ait eski bahçeli evi satın almak. Çocukluluk ile gençliği döneminde Midyat ilçesinden gelip TPAO tesislerinin bulunduğu Site Mahallesi’nde ünlü tiyatrocular ile Batman Petrolspor’un maçlarını da izleyen Sermiyan Midyat, “Bu coğrafyanın bir insanıyım. Memleketimin havası da insanı da bir başkadır. Hiçbir zaman buradan kopamam” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim