**Ramazan ayında en çok tüketilen çiğköfte rekor kırıyor. 500’e yakın çiğköfte tezgahının kurulduğu Batman’da çiğköfte satıcıları, satışlardan memnun. Kuyrukların oluştuğu çiğköfte tezgahlarında iftar saatini bekleyenler; “Orucumuzu neredeyse çiğköfteyle açacak hale geldik” diyorlar.

ÇİĞKÖFTEYE HÜCUM
Sıcak havaya rağmen Ramazan’da en fazla tüketilen yiyeceklerden biri de çiğköfte. Lokantaların büyük bölümünün kapandığı Batman’da işsiz kalan garsonların kurdukları çiğköfte tezgahların önü iftar öncesi dolup taşıyor. Sanat Sokağındaki Süleyman usta, çiğköfte tezgahının önünde kuyruk oluşuyor. Porsiyonu 5 liradan alıcı bulan çiğköfteye herkesimden talep olduğunu belirten Süleyman usta; “Sanat sokağı girişindeki tezgahımız geçen Ramazan olduğu gibi bu yıl da çiğköfte severlerin akınına uğradı. Her bütçeye göre hazırladığımız çiğköfteye büyük bir talep var. İftar öncesi yaklaşık 100 kilo çiğköfte yoğuruyoruz” dedi.



“12 AY ÇİĞKÖFTE YAPIYORUM”
Gülistan caddesi girişinde yıllardır çiğ köftecilik yapan 43 yaşındaki İdris Ekinci, yılın 12 ayı çiğköfte yoğurduğunu söyledi. Sadece Ramazan’da çiğköfte yapmadığını belirten Ekinci, şöyle devam etti; “Bazı meslektaşlarım, sadece Ramazan’dan Ramazan’a çiğköfte yoğurur ama yılın 12 ayı bu tezgahta çiğköfte yoğuran tek kişiyim. Etli ve etsiz yoğurduğum çiğköftemden Batman’a gelen Bakan ve üst düzey bürokratlar mutlaka tatmıştır. Günde ort70 kilo çiğköfte yoğuruyorum. İşimden de memnunum. Ramazan ayı boyunca çiğköfte yoğuranlar rakibim olamazlar. Çünkü bu işi yıl boyunca yapan tek kişiyim. Ramazan ayında tezgahımın önüne gelen her kesime çiğköfte ikram etmeyi de bir görev biliyorum.”



ADIM BAŞI ÇİĞKÖFTE TEZGAHI
Turgut Özal Bulvarı başta olmak üzere çarşı merkezinde adım başı çiğköfte tezgahının kurulduğu Batman’da garsonlar, Ramazan ayındaki işsizliğe de çözüm buluyor. Lokantaların kapanmasıyla birlikte garsonların çoğunun çiğköfte tezgahı kurduğunu belirten bazı lokantacılar, şöyle konuştular; “Ramazan ayı gelince garsonlar işsiz kalıyor. Çoğu garsonun umudu çiğköfteci tezgahı oluyor. Kısa süreli de olsa hem işsizliğe çözüm buluyorlar hem de bayram harçlıklarını çıkarıyorlar. Ramazan ayında 500’e yakın tezgahta günde 1 ila 3 ton arasında çiğköfte yoğuruluyor. Batman’da adım başı çiğköfte tezgahına rastlamak mümkün.”

Editör: TE Bilişim