** İHD Batman Şubesi, farklı saatlerde iki eylem gerçekleştirdi. Gülistan caddesinde 326. ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eylemi yapan İHD’liler, daha sonra Atatürk parkı önünde hasta mahpusların sorunlarına dikkat çekti.

 

 

“BASKILAR ARTIYOR”

İnsan Hakları Derneği, hafta sonu iki eyleme birden imza etti. Kayıplar ve hasta mahpuslarla ilgili düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcilerinin yanı sıra HDP milletvekili adayları da destek verdi. Gülistan caddesinde ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eyleminde açıklamayı İHD üyesi Yahya Polat okudu. Açıklamada özetle; “Hala kutsal devletin kutsal yöneticileri kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması adına tek bir adım atmış değil. Her geçen gün çocukları, kadınları, devrimcileri ve muhalif olan herkesin üzerine devletin bekası için demir yumruğu indireceğini bağırıyor. Her gün bir yenisini yaptırdığı cezaevlerine ucube yasalar ekleyerek halka daha sert baskı politikalarını uygulayacağını söylüyor” denildi. Açıklamada İran-Mahabad’ta saldırıya uğrayan Kürt kadınının olayına da dikkat çekildi.

 

“721 HASTA MAHPUS VAR”

Atatürk Parkı önünde gerçekleştirilen diğer eylemde ise hasta mahpuslara dikkat çekildi. Eyleme HDP Milletvekili adayları da destek verdi. Açıklamayı okuyan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır: “gündem ve koşulda cezaevlerinde bulunan hasta mahpusları unutmayacak, unutturmayacağız. Donarak ölmek üzere olan insanlığımızı uykuya teslim etmeyeceğiz. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde 165 bağımsız aday ve 20 siyasi partinin Türkiye çapında gösterdiği adaylardan oluşan binlerce insan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkı temsil eden milletvekili olmak istiyor. Siyasi partilere sesleniyoruz. Hasta mahpusların durumunu sürekli gündeminizde tutun. İHD verilerine göre Türkiye cezaevlerinde 282’si ağır olmak üzere toplam 721 hasta mahpus ise yaşamak için hayatının geri kalanını sevdiklerinin yanında geçirebilmek için duvarları aşmaya çalışıyor.  Hükümet, siyasi partiler ve bürokratlara sesleniyoruz, seçimler nedeniyle her şeye gözlerinizi kapatmayın ve hasta mahpuslar için bir şeyler yapın” dedi.

 

Editör: TE Bilişim