MISIR VAZGEÇİLMEZ ÜRÜN
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, sezon itibariyle mısır hasadına önümüzdeki ayın ilk haftasında başlanılacağını söyledi. Eylül’ün ilk haftasında hasadına başlanılacağı mısırın alım fiyatının TMO tarafından bir an önce açıklanmasının gerektiğini belirten Başkan Aydiş; “Bölgede ilk mısır hasadının yapıldığı illerden biri de Batman. Son yıllarda üretimin yaklaşık yüzde 15’ini bu bölge karşılıyor. Yani yöremizdeki çiftçi için mısır vazgeçilmez ve çok değerli bir ürün. Batman ovasının yüzde 80’i mısır tarlaları oluşturuyor” dedi.
GÖZLER MISIR FİYATINDA
Aydiş, hasadın erken yapılacak olması nedeniyle gözlerin Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklayacağı fiyata döndüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ülkemizde ve dışarıda yaşanan olaylar nedeniyle hem piyasa hem de üretici tedirgin. TMO’nun hem alım hazırlıklarını hem de alım destekleme fiyatının bir an önce açıklayıp hem çiftçilere hemde piyasaya güven vermesi gerekiyor.”

KALİTELİ MISIR BATMAN’DA

Batman ve yöresindeki mısır üreticileri de geçen yıla oranla yörede daha fazla mısır ekiminin gerçekleştirdiklerini belirterek; “Batman ve yöresinde yetişen mısır kalite olarak da birçok İl’in ürününü geride bırakıyor. TMO’dan iyi bir fiyat bekliyoruz” diye konuştular.  (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim