** Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, 5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu. Argünağa; “Daha temiz ve yaşanabilir bir Batman için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

“GENÇ KUŞAĞA UMUT OLACAĞIZ”
5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle çalışmalarına dikkat çeken Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, çevre mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Argünağa; “Batman’da mevcut ve ileride doğabilecek, yaşanması muhtemel çevre sorunlarının önünün alınması ve çözümünün sağlanması, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için, hiçbir politik-siyasal amacı bulunmayan, hiçbir yere bağımlı olmayan, bağımsız bir sivil toplum örgütü ve gönüllüler hareketi olan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak halkımızın hizmetindeyiz. Yine her zaman gibi; ‘Bizim İçin Her Gün 5 Haziran’ diyerek çevre mücadelesini sürdürürken, kirlilik üretenlerin korkulu rüyası, daha temiz, yaşanabilir bir kent için ise genç kuşağa umut olmaya devam ediyoruz” dedi.

“ÇEVRE DEĞERLERİNİ SAVUNUYORUZ”
Açıklamanın devamında şöyle denildi; “Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak,  2001 yılından bu yana doğaya, çevreye yönelik mesajlarla toplumumuzun karşısına çıkarken hep yaşamın ta kendisini savunduk. Bu süreçte ilkeli davrandık ve hiçbir şekilde engellemelerden çekinmedik, çevre değerlerini savunmaya da devam edeceğiz. Bu kentin çözüm bekleyen önemli çevre sorunlarını bugün vesilesiyle yeniden hatırlatıp, çözümü için öncelikle iyi niyetle her türlü katkıyı sunmaya, etkili bir kamuoyu oluşturmaya ve gerektiğinde eleştirilerden asla kaçınmayacağımıza dair irademizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Batman halkını çevre sorunları konusunda sorumlu davranmaya, çevreyi kirletmemeye, kirletenleri uyarmaya davet ediyoruz. Çözüm bekleyen temel çevre sorunlarımızı gündemde tutmaya devam edeceğiz.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim