*Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunun, İl Genel ve Meclis aday adaylığı süresine göre uzatılması kentteki çaycıların yüzünü de güldürdü. Parti teşkilatlarına yakın çay ocakları ve kahvehaneler politikacıların akınına uğruyor.

BDP’DE 300 BAŞVURU

2014 Yerel Mart’ seçimleri yaklaşırken, Belediye Başkan aday adaylığı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeliği yarışı da başladı. BDP’den il genelinde 300’ü aşkın kişi yerel yönetimde söz sahibi olmak için il teşkilatına başvurdu. Başkan aday adaylığına müracaat süresinin 1 Kasım tarihine kadar uzatılması kentteki bazı kahve ve çaycıların yüzünü de güldürdü. Parti il binalarına yakın kahve ve çayhaneler, politikanın yeni simalarıyla dolup taşıyor.

POLİTİKA, ÇAYI GELDİ”

Belediye Başkan aday adaylarının çevreleriyle birlikte nabız tutmak için kulis yaptıkları kahvelerde aday adayları dışında bir şey konuşulmuyor. Kulislerin yoğunlaşmasının işlerine yaradığını söyleyen bazı çay ocakları işletmecileri, “Başkan aday adayları o kadar çay içiyor ki onlara küçük bardak, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeliğine talip olanlar ise az çay içtikleri için büyük bardak çay veriyoruz. Politikacıların çayı iyi gidiyor. Başkan aday adayları ile Meclis üyeliğine talip olanlar çay bedellerini ödemek için adeta yarışa giriyor” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim