**2004 Yılında ibadete açılan Kaçmaz cami, kentin sorunsuz ibadet evlerinden. Cami yapımının yüzde 80’ini üstlenen Ahmet Kaçmaz, “Çevre düzenlemesiyle Batman’ın sayılı camilerinden biri de Çamlıtepe’dedir. Bu yıl led ışıklarla birlikte camimiz daha da güzelleşti” dedi.

SORUNSUZ VE ÖRNEK CAMİ
Batman’ın modern semtlerinden Çamlıtepe’nin merkezi kavşaktaki 1800 kişi kapasiteli Çamlıtepe-Kaçmaz cami, bu yıl led ışıklarıyla Ramazan’ın en güzel sülietini oluşturdu. Cami arsası başta olmak üzere birçok işi tek başına üstlenen işadamı Hacı Ahmet Kaçmaz; “Çamlıtepe’nin böyle güzel bir ibadet evine ihtiyacı  vardı. Temeli 2004’de attık. 1.5 Yıl gibi sürede tamamladık. İki katlı ve 1800 kişi kapasiteli cami, o dönemlerde yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal oldu” dedi.




ÇİFT MİNARELİ CAMİ
Zamanının büyük bölümünü camide geçiren Kaçmaz, şöyle konuştu; “Çift minaresi, bahçesi ve çevre düzenlemesiyle dört dörtlük olan ibadet evimizin sorunu yok. Ramazan ayında camide dinlenmek isteyenler içinde salon bölümünü açık tutuyoruz. Ramazan’da yorgun düşüp dinlenmek isteyenlerin ibadet evinin içinde değil de camii salonunda kalabilmeleri için imkan sunduk.”  İmamlığını Rıfat Korkmaz’ın yaptığı camide 60’ı aşkın öğrencinin Kuran kursuna geldiğini söyleyen Kaçmaz; “Ramazan ayında sadece Çamlıtepe değil, çevredeki semt sakinleri ile ibadet evimiz dolup taşıyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim