Camilerimizi tanıyalım

Hamidiye camisi

**Pınarbaşı mahallesindeki 600 kişi kapasiteli Hamidiye camisi 1987 yılında ibadete açıldı. Dönemin Anap Milletvekili Kudbettin Hamidi, Milletvekili seçildiği 1989’da camiyi küçük site camisine benzetmiş. Mimarisi mükemmel cami imamı Cemil Öncel; “Batman kent merkezindeki camiler arasında en sorunsuz ibadet evine sahibiz” dedi.

MİMARİSİ MÜKEMMEL CAMİ

Batman’ın Pınarbaşı mahallesinde 1987 yılında yapılan ve ek ilavelerle 1989’da resmen ibadete açılan 600 kişi kapasiteli modern camide sorun yok denecek kadar az. 24 yıllık imam Cemil Öncel, iki aydır görev yaptığı camide Ramazan aylarında ibadet evinin yatma yerine dönüştürülmesinden rahatsız. Cemaati sık sık uyardıklarını belirten imam Öncel; “22.5 yıl süreyle Gercüş’ün Kayapınar beldesinde görev yaptım. İki yıldır Batman’dayım. Yaklaşık iki aydır atandığım Hamidiye camisindeki ortamın güzelliğinden oldukça memnunum. Müezzin arkadaşım Mehmet Aslankılıç’la birlikte cemaatle diyalogumuz mükemmel” diye konuştu.

KAPALI ALANI 300 METREKARE

Pınarbaşı’nda küçük Site camisini andıran Hamidiye camisi, 300 metrekarelik kapalı alanda kurulmuş. Bahçesiyle birlikte 3 bin 915 metrekarelik alana sahip camide görev yapan müezzin Mehmet Aslankılıç, yaz kuran kurslarına 200 öğrencinin katıldığına dikkat çekiyor; “Bayan kurs hocamız 100 kız öğrenciye kurs veriyor. Ayrıca bir o kadar da erkek öğrencimiz var. Ramazan ayı ile birlikte hem cemaatte hem de Kuran-ı Kerim’i öğrenmek isteyen öğrenci sayısında artış var. İbadet evimiz mimari yapısıyla ve bahçesiyle Batman’ın modern camileri arasında yer alıyor.”

DIŞ CEPHESİ MİDYAT TAŞINDAN

Milletvekilliği döneminde ibadete açılan caminin dış cephesini tamamen Midyat taşlarıyla örüldüğünü belirten eski Milletvekili Kudbettin Hamidi; “O dönemler Milletvekili seçilmiştim. Mahallemizin ihtiyaç duyduğu ibadet evinin eksiklerini gidermek içinde hiçbir şeyden kaçınmadık. Bu proje tamamen bana ait. Örnek bir ibadet evini Pınarbaşı’na kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halen camideki bazı eksikleri görünce kendim müdahalede bulunuyorum. Cemaat arasındaki hoşgörü ve dayanışma örnektir” dedi.

İBADET EVLERİ YATMA YERİ DEĞİL”

Tecrübeli imam Cemil Öncel, Ramazan ayında camiye gelenlerin bir bölümünü gelişi güzel yerlerde yatmasının hoş bir manzara oluşturmadığına dikkat çekti. Öncel, şöyle konuştu; “Cemaatti sık sık uyarıyoruz; mübarek Ramazan ayında ibadet evlerinde yatmayın diye. Maalesef bu uyarıya kimsenin aldırış ettiği yok. İbadet için caminin kapısını açanlar özellikle öğle ile ikindi saatlerinde şekerleme yapanlar yüzünden namaz kılmakta güçlük çekiyor. Halılar yeni temizlendi. Namazın kılındığı o halılar üzerinde yatmak olmaz.”

Editör: TE Bilişim