**9 Bin nüfuslu Beşiri ilçesinin önümüzdeki süreçte adından hizmetlerle söz edeceğini belirten Belediye Başkanı Sait Karabulut, Batman Çağdaş’a konuştu; “Beşiri’yi güzel günler bekliyor. Bizi bu göreve layık görenleri mahcup etmeyeceğiz.”

BEŞİRİ’NİN ÇEVRESİ DEĞİŞİYOR
Batman’a en yakın ‘ilçe’ konumundaki Beşiri’nin çevresi değişiyor. Kira dağındaki villalar, mesire alanı ve yüksek güvenlikli cezaevi binasının tamamlanmasıyla ilçenin hareketleneceğini kaydeden Belediye Başkanı Sait Karabulut: “İlçe sakinlerimizin talepleri neyse o’nu yerine getireceğiz. Mesai bitiminde kahve kahve dolaşıp vatandaşların taleplerini dinliyoruz. Görevdeki dört ay geride kaldı. Artık önümüzde yapacağımız hizmetleri düşünüyoruz. İlçe halkımızın beklentilerini biliyoruz. Bunları yerine getirmek boynumuzun borcudur. 6 Mahalle muhtarımızla diyalog halindeyiz. Sorunları belli bir süre içinde çözmek için muhtarlarla sık sık bir araya geliyoruz. Bu yıl ilaçlama çalışmalarını da aksatmadan sürdürdük. Beşiri ilçesi artık hızla kabuk değiştirecektir” dedi.

“ISLAH EDİLECEK”
İlçe dibinden geçen 2 kilometre uzunluğundaki ‘Çamaşır Deresi’nin ıslahı konusunda DSİ’ye başvuracaklarını söyleyen Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçemizin ciddi sorunlarından biri de ‘Çamaşır Deresi’nin bugüne kadar ıslah edilmemesidir. Bu konuda gerek DSİ Genel Müdürlüğü gerekse de Bölge Müdürlüğü’ne derenin ıslahı konusunda talepte bulunacağız. Bu yıl 30 bin metrekarelik alanı parke taşı ile döşeyeceğiz. Ayrıca 6000 metrekarelik alana da bordro taşı yapılacak. Çevre temizliğine önem veren veriyoruz. Çevre temizliği ile ilgili bir dizi kampanyayı hayata geçireceğiz. Mezarlıkları aydınlatacağız. İmkanlarımızı zorlayıp Beşiri’yi örnek bir kent yapacağız.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim