**1-3 Kasım’da Batman’ın ev sahipliğinde yapılacak ‘Okul öncesi eğitim çalıştayı’ öncesi çalışmalar sürüyor. Planlama ve değerlendirme toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Yapacağımız çalıştayla birlikte okul öncesi eğitime ciddi bir ivme daha kazandırmayı düşünüyoruz” dedi.

GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞTAY…
30 İl’in katılımıyla Batman’ın ev sahipliğinde yapılacak ‘Okul öncesi eğitim çalıştayı’ öncesi Mili Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlıkları sürüyor. Milli Eğitim’de düzenlen Planlama ve değerlendirme toplantısına başkanlık yapan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Ömer Çiçek, Abdurrahim Kusen, Emrullah Aslan ve çalıştay yürütme kurulu üyeleri bir araya geldi. Değerlendirmelerde bulunan Müdür Kurtaran; “Hedeflediğimiz ‘Okul Öncesi Eğitimde Mevcut Durum ve Geliştirilmeye Açık Alanlar Çalıştayı’nı Bakanlığımızın desteği ve Valiliğimizin oluruyla 1-3 Kasım 2021 tarihlerinde ulusal düzeyde gerçekleştireceğiz. Çalıştayımıza Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinin tamamı ve ülkemizin diğer coğrafi bölgelerinden de birer il katılım sağlayacak” dedi.

“RAPOR, 20. EĞİTİM ŞURASINA SUNULACAK”
Müdür Kurtaran, şöyle devam etti; “Çalıştayımızın okul öncesi eğitime faydalı ve kazanım sağlayacak bir çalıştay olmasını hedefliyoruz. Ülkemizde ve ilimizde son 20 yılda eğitimin diğer alanlarında olduğu gibi okul öncesi eğitimde de ciddi bir ilerleme sağlandı. İlimiz, okul öncesi eğitim anlamında Ülkemizin en iyi illeri arasında yer alıyor. Özellikle son yıllarda yaptığımız çalışmalarla okul öncesi eğitimde okullaşma oranımız yüzde 95 seviyesine yükseldi. Yapacağımız çalıştay ile birlikte okul öncesi eğitime ciddi bir ivme daha kazandırmayı düşünüyoruz. Çalıştaydan çıkacak rapor 20. Eğitim şurasına sunulacak.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim