*Belediye-İş Sendikası Batman İl Başkanı Salih Direk, işçilerin günlük yemek ücretlerine yeni düzenlemenin getirildiğini söyledi ve ekledi; “Kamu kuruluşları ile Belediyelerde çalışan işçilerin günlük ücreti 55 liraya çıkarıldı.”

YEMEK ÜCRETİ 17 TL’DEN 55 LİRAYA YÜKSELDİ

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların günlük yemek ücretleri yeniden düzenlendi. Günlük yemek ücreti 17 liradan 55 liraya yükseldi. Belediye İş Sendikası Batman İl Başkanı Salih Direk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalanan kamu toplu ek protokolü gereği yemek yardımının yürürlüğe girdiğini belirtti. Başkan Direk, “Sendika olarak her zaman emekçi arkadaşlarımızın yanındayız. Kamu İdarelerinde çalışan işçiler için net 55 TL’lik yemek ücretleri kesinleşti. Bu konuda da ek bir yazı beklenilmemesi gerekiyor. Ek protokol sözleşme evrakıyla da hemen bu uygulamaya geçilebilir” dedi.

“ÇALIŞANLARIN YEMEK ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ”

Başkan Direk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Günümüz koşullarına göre gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse de yerel yönetimler ile Özel İdare’de çalışanların yemek ücretleri artık güncellendi. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın internet Sitesinde 5 Ekim 2022 tarihindeki basın açıklamasında da kamu kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücretinin 17 TL’den 55 liraya çıkartıldığı açıklanmıştır. Bakanlık ile İşçi Sendikaları arasındaki protokol de 15 Ekim’den itibaren yürürlüğe girmiştir. Çalışan bir süredir yemek ücretlerinin artırılmasını bekliyordu. Bu çalışmada emeği geçen Genel Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim