PROTOKOL İMZALANDI
Batman Üniversitesi ile Dicle Elektrik arasında iş birliği protokolü imzalandı. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ile Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas arasında imzalanan anlaşmayla, iki kurum arasında bilimsel ve teknolojik konularda iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Protokol, bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik projeler, birlikte gerçekleştirilecek projelere dayalı makale ve bildiriler, üniversiteye ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmaları, öğretim üyelerinin Dicle Elektrik’te yapacakları danışmanlıklar. Lisansüstü işbirliğine yönelik çalışmalar, Öğrencilerin Dicle Elektrik’te deneyim kazanmalarına yönelik çalışmalar, Üniversite ile Dicle Elektrik arasında karşılıklı eğitim, seminer, konferans ve tanıtım etkinlikleri gibi alanlarda işbirliğini kapsıyor.

“DİCLE ELEKTRİK’İN AR-GE’SİNE
KATKI SUNACAĞIZ”
İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Üniversitesi’nin mühendislik misyonu ile kurulmuş bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, yapılan protokol ile Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin kendi üniversitelerine bazı öncelikler tanıyacağını söyledi. Dicle Elektrik’in Ar-Ge’sine katkıda bulunacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Durmuş: “İmzaladığımız bu anlaşma, dev bir adımdır. Dicle Elektrik’in Ar-Ge’sine büyük katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Şimdi ektiğiniz tohumlar, inşallah yarın sizlere çok büyük meyveler olarak geri dönecek. Devletimizin büyük yatırımlar yaparak yetiştirdiğ teknik elemanlar, mühendisler gibi öğrencilerimiz hazır yetişmiş olarak Dicle Elektrik’e bir altyapı oluşturacaklar. Bu hem Dicle Elektrik’in faydasına olacak hem de mezun olan öğrencilerimizin istihdam edilmesi yönünde büyük bir katkı olacak. Burada’ kazan kazan’ olmuş olacak yani hem Dicle Elektrik kazanmış olacak hem de üniversitemiz kazanmış olacak” dedi.

“YANSIMALARI YÜKSEK OLACAK”
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Arvas ise, elektrik dağıtım şirketleri arasında en büyük Ar-Ge merkezine sahip şirket olduklarını söyledi. Arvas, şöyle devam etti; “İmzaladığımız bu protokolün yansımaları ve dalga boyları çok yüksek olacak. Protokol kapsamında hem üniversitede okuyan öğrencilerin, hem de mezun olup bizde çalışmaya devam eden arkadaşlarımızın niteliklerini artıracağız. Bu bölgemize hizmettir, bölge insanımıza hizmettir. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim