*Batman Barosu’nca açılan avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Okulu’nun panellerine bir yenisi daha eklendi. ‘İfade ve düşünce özgürlüğü’nün tartışıldığı panele Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Kerem Altıparmak ile Prof. Dr. Bekir Berat Özipek katıldı.

İFADE-DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ!

26 Ekim 2013 tarihinde başlayan ve 10 Aralık İnsan Hakları haftasına kadar devam edecek Sedat Özevin İnsan Hakları Okulu panellerine bir yenisi daha eklendi. Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ve Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak’ın katıldığı ‘ifade ve düşünce özgürlüğü’ konulu panele Batman’daki bazı STK temsilcileri, hukukçu ve oda başkanları katıldı. Esnaf Kefalet kooperatifi salonundaki panelde konuşmacılar, ifade özgürlüğü üzerinde durdu.


ÖNEMLİ KONULAR İŞLENİYOR

Batman Barosu Başkanı avukat Ahmet Sevim, İnsan Hakları Okulunda, insan hakları teorisi ve tarihçesi, insan hakları mücadelesinde dil, düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, çevre ve sağlık hakkı, toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkı, kadın hakları, azınlık haklarına ilişkin çalışmalar, insan hakları açısından cezaevleri ve Türkiye’de cezaevleri, işkence ve kötü muamele yasağı, AİHS ve AİHM ile hak arama bilinci konularının işlendiğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim