*Batman-Sason karayolu üzerindeki dört ayrı termal-kaplıca tesisleri, bayram tatili süresince yerli ve yabancı konuk ağırlamaya hazır. 187 kapasiteli Hole Otel tesis sahibi Aydın Yıldız: “Birçok yerde kış mevsiminde kaplıcalar ilgi görüyor ama biz de daha çok yaz mevsiminde kaplıcalara akın var” diyor.

MODERN KÜR MERKEZLERİ HİZMETTE

Batman Özel İdare Genel Sekreterliği ile Özel sektörün Taşlıdere köyü yakınlarında hizmete açtığı kaplıca dinlenme tesisleri ve kür merkezleri, bayram tatili süresince müşterilerini ağırlamaya hazır. 1997 yılından beri yöre halkına hizmet verdiklerini belirten Hole Otel tesis sahibi Aydın Yıldız, “Batman-Sason karayolu üzerinde 4 apart otelin de aralarında bulunduğu tesislerde 86 derecede su mevcut. Romatizma, cilt hastalıkları, bel-boyun fıtıklarına şifa geldiği Bakanlıkça tescil edilen şifalı kaplıca da müşterilerimizi konaklamaya hazırız” dedi.

“İRAN’DAN GELEN TURİSTLER DE VAR”

Bölge illerinden Muş, Van, Bitlis ve Mardin’in yanı sıra İran ve Irak’tan da konukları ağırladıklarını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “3000 Metre derinlikten çıkan 86 derecedeki suyun ne kadar şifalı olduğunu buraya gelen hastaların kendisinden öğreniyoruz. Bu yıl yöredeki vatandaşların yanı sıra İran ile Irak’ın Kürt bölgesinden gelen çok sayıda müşterilerimiz oldu. Birkaç yıl öncesinde yılda ortalama 100 bin kişinin geldiği kaplıca tesislerinde son yıllarda bu rakam 50 bine düştü. Bayram tatili süresince konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak için gerekli hazırlıkları tamamladık.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim