*Kaçak enerjiyi önlemeye yönelik kampanya başlatan Dicle EDAŞ, kırsaldaki abonelere binlerce broşür dağıtımına start verdi. DEDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel, “Kaçak elektrik kullanımına hayır denemek için kırsaldan kampanya başlatıyoruz” dedi.

GELECEĞE AYDINLIK BAKIYORUZ”

Dicle Elektrik Dağıtım A. Ş. Batman İl Müdürlüğü, kırsaldaki enerjinin önlenebilmesi amacıyla önemli bir kampanyaya start verdi. “Kaçak elektrik kullanımına hayır! Enerji verimliliğine evet!” yazılı kampanyasıyla elemanlarının tüm kırsalı gezeceğini söyleyen Dicle EDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, “Broşürlerimizde ‘enerji tasarrufuna hepimiz destek verelim. İyi alışkanlıklar masraf gerektirmez. Kaçak elektrik kullanmıyoruz. Geleceğe aydınlık bakıyoruz’ uyarıların bulunduğu broşürlerimizin aboneler tarafından kabul göreceğine inanıyoruz. Enerji verimliliği, yaşam kalitemiz ve üretimimizden ödün vermeden, enerjiyi tasarruflu kullanabilmeyi bir dizi kampanya ile abonelere anlatacağız” dedi.

KAÇAK ELEKTRİK HIRSIZLIK SUÇUDUR”

Kaçak elektrik kullanma eyleminin ceza kanunu açısından hırsızlık suçunu oluşturduğunu da anımsatan Bölge Müdürü Karagüzel, abonelere uyarıda bulundu; “Abonesiz elektrik kullanımının tespiti durumunda da kaçak elektrik işlemi uygulanmakta ve hırsızlık suçu sayılmakta. Elektrik hırsızlığı nedeniyle İl Müdürlüklerimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyuruları üzerine, savcılık tarafından Asliye ceza mahkemelerinde açılan kamu davasında, sanıkların; Türk Ceza Kanunu’nun 142/1-F maddesi uyarınca 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verilmektedir.”

Editör: TE Bilişim