**İki ay önce kendi imkanlarıyla Suçeken köyünde tavuk çiftliği tesisi kuran İbrahim Alkaş, Alman tipi ve yerli tavuktan günde 1300 yumurta elde ediyor.

**1500 Tavuk kapasiteli çiftliği 5000’e çıkarmayı plandığını söyleyen Alkaş; “Tamamen kendi imkanlarımla kurduğum çiftliği bir de organik köy tavuğu satış üretim merkezine dönüştürmek istiyorum”dedi.


GÜNDE 1300 YUMURTA

Yaklaşık iki ay önce Dicle nehri kenarında 20 dönümlük alanda organik tavuk çiftliği kuran İbrahim Alkaş, AVM ve evlerden yumurta siparişi alıyor. Batman’ın Suçeken köyünde kurduğu tavuk çiftliği tesisinde Alman Lohman Brown türü ile yerli tavuk tipi olan Ataks tipi tavuğu, Malatya ve Elazığ’dan getiren işletmeci İbrahim Alkaş; “Dicle kıyısındaki 20 dönümlük bahçeyi organik tavuk çiftliğine dönüştürdük. Bu bahçeler çiftlik alanları için en ideal yerlerdir. Çiftliğimizde günde ortalama aldığımız 1300 yumurtayı Batman piyasasına sürüyoruz.” diye konuştu.

ÇİFTLİKTE YUMURTA 50 KURUŞ

Çiftlikteki yumurtaları 50 kuruştan piyasaya sürdüklerini belirten Alkaş şöyle devam etti; “Doğal organik bahçemizdeki tesiste tavuklara gözümüz gibi bakıyoruz. 16 Hafta süre ile tavukların aşıları her gün düzenli bir şekilde yapıldı. Ayrıca 2 ayda bir veba aşısını da ihmal etmedik. Nar, kekik suyu, sarmısak ve sirkeyi verdiğimiz tavuklarımızın yumurtaları adeta kapışılıyor. 1500 Tavukla üretime başladığımız bu sayıyı önümüzdeki günlerde 5000’e çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca çiftliğimizde köy tavuğunun satışına yönelik çalışmaları da düşünüyoruz. Tarım teşkilatı yetkililerini tesisimize bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim