**Kırsal Kalkınma Derneği, 10. Toplantısını düzenlediği Batman’da, bölgedeki hayvancılığın bitme noktasına geldiğine dikkat çekti.
4 GÜNLÜK ÇALIŞTAY
Çözüm sürecinde 40’a yakın STK temsilcisiyle birlikte 10. Kırsal Kalkınma toplantısını Batman’da gerçekleştiren Kırsal Kalkınma Derneği, bölgedeki hayvancılığın can çekiştiğine işaret etti. Hafta sonu aralarında bazı yabancı konuklarında bulunduğu Kırsal Kalkınma Derneği toplantısına ev sahipliği yapan Dernek Başkanı Şilan Okalin ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, ‘Zorunlu göç ve köye dönüş’ konulu panelde de yer aldı. Dernek yöneticilerinden Erhan Basmacı, konukların bir bölümünü köylerde ağırladıklarını söyledi. Hasankeyf’in Şikeftan (Suçeken) köyünde kominal yaşam hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Basmacı; “Dört gün süren Çalıştay’ımız her yönden verimli geçti” dedi.


“HAYVANCILIK BİTİYOR”
Belediye konuk evi ve Petrol-İş Sendikası’ndaki panellerde bölgedeki hayvancılığın masaya yatırıldığına işaret eden dernek yöneticisi Basmacı, şöyle devam etti; “Tespitlerimize göre bölgede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta düşüş var. Özellikle küçük çiftçiler eskisi gibi hayvancılık desteğini alamıyor. Haliyle hayvancılıkta yüzde 40 oranında bir düşüş var. Köylerde artık hayvancılık yapılamayacak hale gelindi. Daha çok endüstriyel hayvancılığa bir yönelme var. Böyle giderse çiftçi hayvancılık mesleğini terk edecek. Hayvancılığın canlanması için hazırladığımız bir dizi projeyi de hayata geçireceğiz.”

Editör: TE Bilişim