Mersin Barosu, kurgusal duruşma yarışmasında Akdeniz bölge birincisi oldu.
Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezinin 18-19 Temmuz 2020 tarihlerinde Ankara’da 7.’sini düzenlediği Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışması'na katılan Mersin Barosu, yarışmanın ilk aşaması olan bölge elemelerinde Akdeniz Bölgesi olarak birincilik kupasını kaldırdı.


Yarışmaya Mersin Barosunu temsilen, aralarında Batmanlı genç stajyer avukat Abdulvahap Tatlı’nın da bulunduğu Mersin Barosu stajyer avukatları Bengisu Özcan, Fatma Soyal, Halil Sabri Özkan, Melek Şaraldı, ve Abdurrahman Asan katıldı. Mersin Barosu Başkan Yrd. Av. Fatma Demircioğlu, yönetim kurulu üyesi Av. Bilgehan Yaşa ve Takım Koçu Av. Tesadüf Özlem Demir yarışmada hazır bulunup stajyer avukatlara destek oldular. Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki barolardan stajyer avukatların yarıştığı, 2020 yılı Türkiye Stajyer Avukatlar Kurgusal Duruşma Yarışmasının ilk ayağı olan bölge elemeleri Ankara'da eş zamanlı gerçekleştirildi. Elemelerde Mersin Barosunun stajyer avukatları Akdeniz bölge birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.  Yarışma finali ise bölge birincisi olan baroların katılımı ile 05-06 Aralık 2020 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek. 
Batmanlı genç stajyer Avukat Abdulvahap Tatlı geçen yıl ELSA (Avrupa Genç Hukukçular Derneği) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen I. Kurgusal Duruşma Yarışması'nda Mersin Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak birinci olan ekipte de yer almıştı.

Editör: TE Bilişim