TÜRK Dil Kurumu, gazeteyi; “Politika, ekonomi, kültür ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için yorumlu veya yorumsuz, her gün veya belirli zaman aralıklarıyla çıkarılan yayın” olarak tanımlar.

Bugün elinizde tuttuğunuz veya ekrandan göz gezdirdiğiniz ‘Batman Çağdaş’ bir gazeteden öte... Batman’daki çağdaş yaşamın en önemli unsurlarından biri... 35 yıllık yayın hayatında ilkeli, objektif ve tarafsız haberciliğin simgesi… Bunu ben söylemiyorum. 35 yılda Türkiye’de 90 ödülü satırlarının, kelimelerinin, saygılarının, objektifleri ile yerel medya alanında en fazla ödül alan gazeteler arasında en üst sıralarda yer alması en iyi göstergesi…

Ben ‘Batman Çağdaş’ı geçmişteki adı ‘Hürriyet Haber Ajansı’nın bugünkü Doğan Haber Ajansı’nın Diyarbakır temsilcisi olarak görev yaptığım 1980’lerin son yıllarında tanıdım. Mesleğine gerçekten tutkulu; hiçbir hesap- kitap yapmadan sadece haberi düşünen Arif Arslan’ın varını-yoğunu ortaya koyarak, çaba harcayarak çıkardığı Batman Çağdaş’ın bugünkü gazetelerin yarım sayfa ebadındaki gazetesi beni çok etkilemişti.

Petrolün bulunması ile Cumhuriyet tarihinin en hızlı ancak çarpık kentleşen, hızla nüfusu artan, ardından Siirt’ten ayrılarak ‘İl’ statüsüne alınan genç Batman’da suyu akmayanın, mahalledeki toz- topraktan yakınanların ilk adresi Batman Çağdaş olmuştu.

‘Bunları biliyor musunuz?’ gibi küçücük bir sütunda yer alan ‘Haberleştirilmeyen’ ancak, kentin nabzını olduğu gibi yansıtan Batman Çağdaş’ın ‘Bunları biliyor musunuz? köşesi; Yalçın Bayer gibi önemli bir yazarımızın köşesinde ayrı bir bölümde isim babalığı da yapmıştı..

Aslında sözü fazla uzatmak gereksiz.. Buradaki satırları okuyan bizim 30-35 yıl önce teneffüs ettiğimiz ‘mürekkep kokusu’nun hakkını gereği gibi veren, geçen yıl kısa bir zorunlu ara dışında gözlerini ayıramadığı Batman Çağdaş’ı uzun uzun yazmaya da gerek yok. Batman
 

Çağdaş; Bir gazeteden öte... Yerel basının nabzı, akciğeri, kalbi…

İyi ki Batman Çağdaş ve Arif Arslan’lar var..

Nice 35 yıllara..

Editör: TE Bilişim