**AK Parti Belediye Başkan adayı M. Emin Ekmen, Kentsel Dönüşüm Projelerine dikkat çekti ve ekledi; “Batman'ın yarısının bu kentsel dönüşüme ihtiyacı var.”

RAYLI SİSTEM NEDEN OLMASIN”
AK Parti Belediye Başkan adayı M. Emin Ekmen, Batman’ın yarısının kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. Ekmen, şöyle konuştu; “Bir raylı sistem çok basit iken yapılan kavşaklarla bugün mühendislik hesaplarının yenilenmesi gerekiyor. DDY üzerinde Gresira’dan TOKİ'ye kadar olabilecek bir banliyö çalışması için arkadaşlarımız bir mühendislik çalışması yapıyor.  Kadınlar, gençler ve engelliler için de projelerimiz olacak. Gençlerin Kürtçeye olan duyarlılığını ve ilgisini güçlendirecek bir takım programlara yönelik çok sayıda projemiz olacak. 72 proje hedefleniyor. Seçim kampanyasını 1 Şubat 2014 tarihinde başlatmayı hedefliyoruz. Yasal kampanya süresi 45 gün.”

YEREL YÖNETİM ÖNEMLİ HEDEF”
Başkan adayı Ekmen, Belediye’yi kazanmanın kendileri için çok önemli bir hedef olduğunu vurgulayarak, bundan daha önemli olanın ise Batmanlıları sürece olan inançlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Ekmen, şöyle devam etti: “AK Parti'nin toplam oy oranının artmasına Batman’dan büyük bir katkı vermeye çalışacağız. Halk takdir eder, projelerimizi beğenir ve iyi bir yaşam standardında yaşama hedefimizle buluşursa o zaman Batman'a 60 yıllık belediyecilik tarihinde emsali olmayan yeni bir dönem açacağımıza inanıyoruz. Çünkü bugün imkanlar çok farklı. Partimizin tecrübesi ile Sayın Başbakanımızın ve Maliye Bakanımızın  Belediyeyi kazandığımız takdirde bize vereceği destekle ortaya çıkacak sinerji çok farklı olacak.”

ÇÖZÜM SÜRECİ YÜZDE 100 YERLİ BİR SÜREÇ”
Daha önce 8 kez çözüm sürecine benzer süreçler işletildiğini ifade eden Ekmen; “Fakat son çözüm süreci yüzde 100 yerli bir süreçtir" dedi. Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha önceki süreçlerde Talabani'nin veya Barzani'nin, Amerika'nın aracılığı gibi etkenlerden söz edilirdi. Oslo tutanaklarında üçüncü bir devlet var o masada oturan. Tutanaklarda geçiyor bu. Yüzde 100 yerli bir süreç olduğu için de devlet istihbaratı ile Öcalan arasında yürüyen bir süreç var. Sayın Başbakan'ın Barzani'yi Diyarbakır'da ağırlaması, Şivan Perweri Diyarbakır’a davet etmesi, Barzani'nin Irak Kürdistan’ındaki sahip olduğu imkanları çözüm sürecinin bir parçasına dönüştürmesi konusunda çok önemli bir merhale idi. İleri aşamalarda örgüt yöneticilerinin dış devletlere veya Irak Kürdistan'ına yerleşmesi söz konusu olacak. Buna benzer konular var. Dolayısıyla herkes sonuca bir katkıda bulunmaya çalışıyor.  İmralı'dan gelen son açıklamalar sürece dair umudu koruma, daha ileri safhalara gitme açısından bir takım talep ve beklentileri içeriyor. Seçim döneminde de belki bir takım sürprizler yaşanabilir.” 

Editör: TE Bilişim