BİR ZAMANLAR RAFİNERİ İTFAİYE TEŞKİLATI
1975 Yılına kadar Batman Rafinerisi’nin İtfaiye teşkilatı, Batman Petrolspor’un efsane kaptanlarından Erdem Güzelses’ten sorulurdu. Eğitimciliği, futbol uğruna bırakan Güzelses, bazı futbolcuları itfaiye teşkilatı bünyesine almıştı. Eski Petrolspor’lu merhum Salih Eren, Şehmus Öney, Halil Dinler, eski gazeteci merhum Hüsamettin Turan ve Diyarbakırlı Cengiz Karabulut’u Rafineri İtfaiye teşkilatında görevlendiren Güzelses’in, 1960’lı yıllarda dönemin TPAO Batman Bölge Müdürü Müfit Nayır ve Yangın Emniyet Şef yardımcısı eski Petrolspor’lu Cengiz Karabulut’la çektirdiği siyah-beyaz kare.

TPAO EĞİTİM MERKEZİ
Burası bir zamanlar onlarca petrol mühendisi ve teknikerin eğitim gördüğü TPAO’nun Eğitim Merkezi. Şimdilerde Tüpraş Batman Rafinerisi’ne komşu olan o binanın dili olsa da şehrin eski petrolcülerini anlatabilse. İşte 1989 Yılında bir eğitim öncesinden bina girişinde objektife yansıyanlar ; A.Halim Sarıgüzel, Ertan Engin, Nihat Akıncı, A.İhsan Öztopsuk, Mustafa Yılmaz, Ruşen Eryılmaz, Yüksel Kurt, İsmet Topkan, Tahir Borak, Mehmet Gök, Nevzat Şahin, Musa Aydın, Cengiz Doğan, Rıdvan Avşar ve Hamza Özerdem.

TPAO’DA RESİM SERGİ
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, 10 Aralık tarihinde, kutladığı yıldönümü etkinlikleri kapsamında resim yarışmalarınıda düzenlerdi. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirilirdi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü eski muavinlerinden Adnan Gümüştaş ve Sıtkı İlker’in de aralarında bulunduğu jüride yar alanlardan Taner Başkurt, Türksen Erdoğan, Atilla Birgül, Kemal Saka ve Özkan Özmumcu resim sergisi önünde objektiflere böyle yansımıştı.

35 YIL SONRA TESADÜFİ BULUŞMA
1986-87 Eğitim-öğretim yılında Batman eski İmam Hatip Lisesi 8/A sınıfında okuyan öğrencilerinden ressam M.Ali Balibay ve Almanya’da yaşayan Raiddin Oğuz, tam 35 yıl sonra görüşebildiler. Batman Çağdaş Gazetesi’nde tesadüfen görüşün iki eski İmam Hatip’li öğrenci hasret giderdi. İlginç görüşmede eski günleri anlatan Oğuz ve Balibay şöyle konuştular; “8/A Sınıfında şimdi ki Belediye Başkan Yardımcısı ve Çevre-Şehircilik İl Müdür Muzaffer Özkan, Özel İdare’den Yusuf Çiftçi, TPAO Kristal Park Müdürü Ekrem Kaya, mobilyacı Derviş Büyüktaş, DDY eski teknisyeni Veysi Turan ve diğer arkadaşlarımızla bazen görüşüyoruz ama okuldan bu yana ilk kez görüşebilmenin sevincini yaşadık. İlginç bir tesadüftü. O yıllarda kardeş gibiydik. Sınıfımızın mevcudu 35 kişiydi. Her şey doğaldı. Çok güzel yıllardı. O dönemi arıyoruz.”

Editör: TE Bilişim