YILDÖNÜMLERİ BİR BAŞKA OLURDU

1990 Öncesi ve 2000 Yıllarına dek TPAO’da yıldönümleri bir başka olurdu. Dönemin Ünite Müdürleri tam kadro katıldıkları yıldönümlerinin yapıldığı eski Misafirhane ile Kristal Park adeta dolup taşardı. 1993 Yıldönümünde TPAO’nun eski simalarından İbrahim Aydoğdu, Mehmet İzdeş, Haluk Şişmantürk Mustafa Çangır, Erol Dankı ve Selami Yücel, objektiflere böyle yansımıştı.

YAMAÇ’IN KADROSU GÜÇLÜYDÜ

Tam 20 yıl süreyle TPAO Batman Bölge Müdürlüğünü yapan merhum Mehmet Yamaç’ın, döneminde TPAO’da tecrübeli ünite müdürleri vardı. 1988 Yılında Bölge Müdürü Yamaç başkanlığında toplanan TPAO’nun eski ünite müdürleri; “Merhum Dr. Cengizhan Özer, M. Emin Alp, Hüseyin Argun, Sami Arıkan, Mehmet Yıldız, Ömer Sağlıksever, Musa Yıldız, Erdal Eren, merhum Şeref Ekinci, merhum Mehmet Yamaç, Fikret Yöndem, Yılmaz Günay, Tayfun Atalay, TED Koleji Müdürü Aydın Gürsoy, merhum Çetin Yıldırım, Tekin Kılıçarslan ve Abdurrahman Yaşar.”

TPAO’DA İNGİLİZCE KONUŞULURDU

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki ünite müdürleri, bir dönemler İngilizce dersleri alırdı. İşte dönemin TPAO’daki mühendislerine İngilizce dersi veren Nilgün Özcan ile TPAO’nun bazı ünite müdürleri ile mühendislerinden bir kare; “B. Gül, Recep Akbaş, Yusuf Aşcı ve Kadir Ercan.”

KULEDE GÖREV YAPAN KADIN MÜHENDİS

Yıl 1986. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde işbaşı yapan petrol mühendisi Duygu Çil Sucuka’ya petrol mühendisleri, kokteyl düzenlemişti . 40 Kişilik B pansiyonundaki bir araraya gelen dönemin petrol mühendisleri; Zerrin Enginer, Duygu Çil Sucuka, Nazan Şenol, Ali Karakaya, Ahmet Bayrak, Hasan Danışman, Hamdi Güngör, Metin Cengiz, Özbek Göçmen, Sami Gürsel, Gökalp Çelik ve Turgay bey.

Editör: TE Bilişim