SASON ÇAYI YAKININDA JEOLOJİ

Yıl 1987. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün eski Jeoloji Müdürlerinden ve daha sonra da Bölge Müdürlüğü görevinde de bulunan Fikret Yöndem, ekibiyle birlikte jeoloji çalışmalarını Sason çayı yakınlarında sürdürmüştü. 32 Yıl önce TPAO Jeoloji Müdürlüğü ekibinde yer alanlar; “Mehmet Şah, Mustafa Erenler, Hasan Yapar, Selçuk Akgül, H. İsmail İlleez, Adnan Çetin, Fikret Yöndem, Cengiz Alişan ve Murat Çetinkaya.” TPAO’nun bu ekibinin çoğu şimdilerde emekli.

TPAO’DA YÖNETİCİ VEYSİ’LER

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü’nde uzun yıllar yöneticilik yapan Üç Veysi, 1993 yılında Adıyaman’da Bölge Müdürlüğü statüsüne kavuştuğunda petrol şehrine veda etmişti. Veysi Argunhan, Veysi Alyamaç ve Veysi Kaplanoğlu, Batman’dan ayrılmadan önce son kareyi TPAO Bölge binasında çekmişti.

PETROLCÜLER, ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTI

Yıl 1991. Dönemin TPAO Genel Müdürü Özer Altan’dı. TPAO Batman Bölge Müdürü ise Aydın Saral’dı. Soğuk bir kış gününde Batman’a çıkarma yapan TPAO’nun üst düzey yetkilileri, kar yağışının yeri tuttuğu Batı Raman Dağı’nda bu hatıra kare için objektiflere poz vermişti. İşte o karede yer alan TPAO’nun eski yöneticileri; KuyuTamamlama Hizmetleri Başkanı Hikmet Başdemir, Sondaj Müdürü Altay Kaptanoğlu, Yol yapım şefi Halim Karabıyık, Formen Erdal Kınay, Genel Müdür Yardımcısı Süreyya Ekim, Yapı Başmühendisi M. Emin Alp, Formen Fevzi Gülbağ, TPAO Genel Müdürü Özer Altan, Murat Altıparmak, Abdurrahman Yaşar, Aydın Saral, Erdal Ahıska, Şeref Ekinci, Kutluyıl Kantar ve Fikret Yöndem.

YAKIT BAYİLERİ, DARGELİRLİLERİ UNUTMAZDI

Yıl 1990. Petrolofisi Genel Müdürü Mustafa Korel Aytaç, PÜİS Kurucu Genel Başkanı aslen Ağrılı İsmail Aytemiz ile birlikte Batman’da bir akaryakıt istasyonunun açılışına katılmıştı. Petrolofisi eski Bölge Müdürü Ahmet Alper ile bölgedeki bazı akaryakıt bayilerinin de katıldığı açılışta, Genel Müdür Aytaç  ve PÜİS Genel Başkanı Aytemiz, kurban etinin dar gelirli ailelere dağıtılmasını istemişti. Dönemin Petrolofisi Bölge Müdürü Alper de Cudi Mahallesi’nde oturan ailelerin çocukları için sünnet şölenini düzenleyen Batman’ın ilk yöneticilerindendi.

ETKİNLİKLERİN ADRESİ TPAO’YDU

1980’li Yılların ortalarında nüfusu hızla büyümesini rağmen Batman’da, toplantı ve diğer aktiviteler için salon sayısı bir elin parmak sayısından bile azdı. 1986 Yılında etkinliklerin yapıldığı tek adres TPAO tesisiydi. Petrol kentine konuk olanlar, TPAO tesislerinde kalırdı. Toplantı ve diğer aktiviteler ise eski 1 nolu misafirhane ile Beyaz Saray’da yapılırdı. Dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan, PÜİS Sendikası’nın ilk kongresinin yapıldığı misafirhaneye eski Petrolofisi Genel Müdürü Mehmet Gültekin ile birlikte katılmıştı.

Editör: TE Bilişim